Elvesztette kapitányát a kézilabda válogatott





A januári Európa-bajnokság óta először lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely szerdán Spanyolországot fogadja Veszprémben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.04.
kézilabda kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott legutóbb január 22-én az Európa-bajnokságon lépett pályára, ahol a kilencedik helyen végzett. Azóta sorra maradtak el az összetartások, és a mai, spanyolok elleni Eurokupa-meccs sem a tervek szerint alakul.

Bodó Richárd (pirosban) szerdán a spanyolok ellen bizonyíthat Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Spanyolok után horvátok

Az Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak idén ősztől jövő tavaszig. Ma 18.15-től Veszprémben Spanyolországot fogadja a magyar csapat, amely szombaton 18 órától Eszéken Horvátországgal találkozik.

Kapitány nélkül

Gulyás István szövetségi kapitány megfertőződött a koronavírussal. A válogatott nélküle készült fel a meccsekre, ráadásul ma és szombaton sem lehet ott a kispadon. Távollétében Chema Rodríguez és Nagy László irányítja majd a magyar csapatot.

- Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a csapattal, hiszen január óta nem tudtunk együtt dolgozni - mondta Gulyás. - Így hozta az élet, hogy éppen a válogatott hét előtt fertőződtem meg. A kollégákkal, Chema Rodríguezzel és Nagy Lászlóval mindent átbeszéltünk és folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk. Az állapotom megfelelő, komoly tüneteim nincsenek, de természetesen az előírásokat betartva karanténban kell maradnom.

Átírta a terveket a koronavírus

Nem csak Gulyás István kapitány hiányzik fertőzés miatt, az alapkeret zöme elkapta a betegséget. Legutóbb például Ubornyák Dávidról, a Gyöngyös irányítójáról derült ki, hogy megfertőződött, míg Bánhidi Bence, a Szeged klasszisa ugyan meggyógyult, de csak egy hete kezdte el az edzéseket.

- Nem volt egyszerű a kerethirdetés, hiszen a koronavírus-helyzet miatt folyamatos a tesztelés, és ebből adódóan változik, ki edzhet és játszhat mérkőzéseket - fogalmazott Gulyás. - Megteszünk mindent, hogy a két komoly erőt képviselő csapat, a spanyolok és a horvátok ellen helytálljunk.





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás