„Amikor megtudtam, hogy ott áll két űrhajó a sivatag közepén, nem is volt többé kérdés számomra, hogy el kell jutnom Kazahsztánba és hogy Bajkonur a nagy cél. Hihetetlen az, hogy közel 30 éve ott alszik egy olyan legendás, csúcsszuper űrhajó, ami kétszer is megkerülte a Földet legénység nélkül. A sivatag közepén… Magávalragadt ez az egész sztori, onnantól, hogy tudomásom lett róla, ezzel feküdtem és ezzel keltem” – nyilatkozta Ozsváth Gergely.

Fotó: Facebook

„Ozsváth Gergely (Mentha) azon sokoldalú előadók közé tartozik, akik nem csak a zenében képesek nagyot alkotni. Aki követi a rapper Instáját, az nem csupán a 2001 óta alkotó Hősök formáció életébe nyerhet betekintést, hiszen jó ideje már, hogy a turizmus egy rendhagyó formája, az urbex világa jelenti Mentha egyik legfőbb fotótémáját. Szabadidejében elhagyatott, turisták számára tiltott, különleges helyszíneket fedez fel és fényképez a világban.”

Az előadás alatt megtudhatjuk, hogy Kazahsztán végtelen sztyeppéitől milyen út vezetett Lisszabonig, a nagy felfedezők városáig. Az előadóval Csapody Kinga író, kiadóvezető-főszerkesztő beszélget.
Időpont: április 7., 18 óra
Program hossza: körülbelül 90 perc
Jegyár: 1000 forint.