Vörösszőnyeges, közönség előtt megrendezett, hagyományos filmfesztiválra készülnek a velencei mustra szervezői.

Velence, 2020. szeptember 2.
Cate Blanchett ausztrál színésznõ, a zsûri elnöke (k), valamint a zsûri tagjai: Nicola Lagioia olasz író, Joanna Hogg brit rendezõ, Veronika Franz oszták forgatókönyvíró, Matt Dillon amerikai, Ludivine Sagnier francia színész és Christian Petzold német rendezõ (b-j) fotózáson vesznek részt a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 2-án, a fesztivál nyitónapján. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart.
MTI/AP/Invision/Joel C Ryan

Variety szórakoztatóipari hírportál értesülése szerint a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál -amit szeptember 1. és 11. között tartanak-, erős versenyprogrammal jelentkezhet. A fesztiválon olyan régóta várt alkotást is, látható lesz, mint Denis Villeneuve Dűne című filmje. Ezt azonban egyelőre a film forgalmazója, a Warner Bros még nem erősítette meg.

Sok más produkció is bemutatkozhat az előbb említett mellett.

Többek között a Paolo Sorrentino The Hand of God című Toni Servillóval forgatott új drámája, de a második világháború idején Rómában játszódó Freaks Out is a Lidón lesz majd látható.

Velence, 2020. szeptember 5.
Mundruczó Kornél rendezõ és Vanessa Kirby angol színésznõ a Pieces of a Woman címû filmjük bemutatóján a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 5-én. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart.
MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Tavaly a nagy filmfesztiválok közül csupán a velencei rendezett közönség részvételével hagyományos, bár a járványügyi korlátozások miatt visszafogott mustrát.