Halottak napján nagyon sokan mennek vissza szülővárosukba, ahol rokonaikkal elhunyt szeretteikre emlékeznek, koszorút visznek a sírjukra. Gyógyír lehet azonban a szomorúságra, ha elmennek valamelyik Halloween “partira”, amelyeket most a járványra való tekintettel kizárólag szabadtéren rendeznek.

Miskolctalpolcán például az Avalon Parkban egy héten át tartanak a főleg gyerekeknek szóló érdekes programok. Találkozhatnak Drakulával és Casper szellemével, benevezhetnek a tökfaragó versenyre és rejtett kincseket kereshetnek. Debrecenben a Kerekerdő élményparkban a Rettegések éjszakája vár a család minden tagjára pénteken és szombaton, ahol félelmetes horrorisztikus helyszíneket járhatnak végig és bemerészkedhetnek a rettegések házába. Fontos, hogy a 14-16 éves fiatalok csak szülői felügyelettel mehetnek be. A Somogy megyei Zselic vidékén több “tökös” program közül is válogathatnak. Patcán, a Katica Tanyán egész héten kézműves foglalkozások, kisállat simogatás, szurikáta etetés és töklámpa készítés vár a gyerekekre, a Zselici Csillagparkban pedig Halloween éjszakai bemutató lesz szombat este, ahol a tejútban és a csillagokban gyönyörködhetnek a látogatók.

Fotó: Shutterstock

Látogasson el a varázslatos Zselic vidékére!

Zselic vidéke nemcsak Halloween-kor, hanem egész évben érdekes és szép cél lehet, ha akár csak egy napra is ki szeretnénk mozdulni otthonról. Ez a dombság a Dunántúl déli részén, Somogy és Baranya megye határán fekszik. Egyik legfőbb ékessége a Deseda tó, ami a hidegebb napokon is gyönyörű. A Fekete István Látogatóközpontban állatokat simogathatunk, de biciklire is pattanhatunk, hogy körülbringázzuk a tavat. Ha már ezen a vidéken járunk, mindenképpen menjünk el a Bőszénfai Szarvasfarmra, ahol szarvasünőket simogathatunk, de találkozhatunk vaddisznókkal, muflonokkal, pávákkal és emukkal is!

Fotó: MTI/Varga György