RETRO RÁDIÓ

Mesél a Sugárút - Hogy lesz mocsaras, homokos területből előkelő városrész?





Az Oktogontól a Hősök teréig sétálunk csodálatos villák és paloták között. Hogyan válhatott az egykori mocsaras, homokos terület Sugárúttá?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.20.
séta

Tudtad, hogy itt lakott Erkel Ferenc, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán is? Hol működött vajon a régi Műcsarnok és a Mintarajztanoda és miért volt szoros kapcsolat a kettő között? Hol állt a „Borzalmak háza”? Kinek köszönhető a „szépen komponált Körönd” létrejötte, hova tűntek innen az eredeti szobrok? Megkeressük azt az épületet, amely eredetileg egy híres műgyűjtő tulajdonában volt és legendás műgyűjteményét őrizte nagyon sokáig. A séta során kiderül, hogy a Budapesti Értéktőzsde is működött egy darabig az Andrássy úton.

Fotó: Facebook

Fény derül arra is, melyik az a villa, amelyet tulajdonosa túl kicsinek tartott és egy New York-i építész tervei alapján átépítésre került. Hol állt vajon a boldog idők sztárszabójának villája, melyet Feszl Frigyes tervezett, de végül teljesen lebontásra került? Ki volt Hopp Ferenc, akinek a Kelet Ázsiai Múzeum megalapítását köszönhetjük? Hallottál arról, hogy egykor a Hősök terén artézi kút, majd később Ybl Miklós által tervezett díszkút is volt? Ha kíváncsi vagy a válaszokra és sok más érdekes történetre, akkor menj el a sétára. Részletek itt.

 





Ezeket olvastad már?
Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás