RETRO RÁDIÓ

Rendőrség éjszakája - avagy Zsarulesen, éjszakai műszak





A Budapesti Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az idei Múzeumok Éjszakára eseményhez. Erre az éjszakára megnyílnak a Tevei utcai Rendőrségi Igazgatási Központ kapui, a látogatók előtt életre kelnek a máskor kordonnal elkerített helyszínek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.25.
rendőrség

„A Teve utcai Rendőrpalota parkolójában megmutatjuk, hogy anno milyen autóval és motorral közlekedtek rendőreink, illetve milyen egyenruhát viseltek.

Fotó: Facebook

A Rendőrpalota előtti díszburkolaton egy halálos autóbaleset helyszínét rendezzük be, ahol a közlekedési szakemberek bemutatják, hogyan zajlik ”élesben„ egy szemle. A látogatók bemehetnek a helyszínelők sátrába is, kipróbálhatják a rendőrök által használt eszközöket.

A Rendőrpalota előtti díszburkolaton egy emberölés vagy öngyilkosság helyszínét rendezzük be, ahol a látogatók együtt nyomozhatnak a rendőrökkel. A vállalkozó kedvű érdeklődők nyomot rögzíthetnek, és a nyomozókkal együtt oldhatják meg az ügyet, illetve megnézhetik a helyszínelők speciális autóját is.

Ezen az éjszakán az érdeklődőknek lehetőségük lesz belülről megnézni a Teve utcai Rendőrpalotát; olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek egyébként a mindennapokban nem látogathatóak. A programon résztvevők például betekintést nyerhetnek a Tevékenység-irányítási Központ munkájába, ahol azok a kollégáink dolgoznak, akik a segélyhívásokat fogadják.

Az épületbejárás során minden olyan különleges, érdekes információt elmondunk a látogatóknak, amely még soha, sehol nem hangzott el.

Okospont, és Nyomozó Tanoda a kicsiknek.

Ezen a helyszínen – a Bűnmegelőzési Centrumban – a látogatók kipróbálhatják a rendőrség által használt balesetmegelőzési szimulátorokat, lehetőség van telefon töltésére, közben érdekes kisfilmeket vetítünk. A legkisebbek izgalmas nyomozójátékban vehetnek részt. Az érdeklődők ezen a helyszínen találkozhatnak influenszerekkel: Molnár Emmával, Szalay Istivel és Szecsóval.

A programokon való részvételhez nincsen szükség előzetes regisztrációra. Programjaink ingyenesek, karszalag nélkül is látogathatóak!”

Időpont: június 25., 19 óra





Ezeket olvastad már?
Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás