„A Teve utcai Rendőrpalota parkolójában megmutatjuk, hogy anno milyen autóval és motorral közlekedtek rendőreink, illetve milyen egyenruhát viseltek.

Fotó: Facebook

A Rendőrpalota előtti díszburkolaton egy halálos autóbaleset helyszínét rendezzük be, ahol a közlekedési szakemberek bemutatják, hogyan zajlik ”élesben„ egy szemle. A látogatók bemehetnek a helyszínelők sátrába is, kipróbálhatják a rendőrök által használt eszközöket.
A Rendőrpalota előtti díszburkolaton egy emberölés vagy öngyilkosság helyszínét rendezzük be, ahol a látogatók együtt nyomozhatnak a rendőrökkel. A vállalkozó kedvű érdeklődők nyomot rögzíthetnek, és a nyomozókkal együtt oldhatják meg az ügyet, illetve megnézhetik a helyszínelők speciális autóját is.
Ezen az éjszakán az érdeklődőknek lehetőségük lesz belülről megnézni a Teve utcai Rendőrpalotát; olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek egyébként a mindennapokban nem látogathatóak. A programon résztvevők például betekintést nyerhetnek a Tevékenység-irányítási Központ munkájába, ahol azok a kollégáink dolgoznak, akik a segélyhívásokat fogadják.
Az épületbejárás során minden olyan különleges, érdekes információt elmondunk a látogatóknak, amely még soha, sehol nem hangzott el.
Okospont, és Nyomozó Tanoda a kicsiknek.
Ezen a helyszínen – a Bűnmegelőzési Centrumban – a látogatók kipróbálhatják a rendőrség által használt balesetmegelőzési szimulátorokat, lehetőség van telefon töltésére, közben érdekes kisfilmeket vetítünk. A legkisebbek izgalmas nyomozójátékban vehetnek részt. Az érdeklődők ezen a helyszínen találkozhatnak influenszerekkel: Molnár Emmával, Szalay Istivel és Szecsóval.
A programokon való részvételhez nincsen szükség előzetes regisztrációra. Programjaink ingyenesek, karszalag nélkül is látogathatóak!”

Időpont: június 25., 19 óra