RETRO RÁDIÓ

Merre tovább, Afganisztán? - kerekasztal-beszélgetés az amerikai kivonulásról





A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és a Pázmány International Club meghívja az érdeklődőket soron következő rendezvényére, melynek címe: Az afganisztáni kivonulás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.03.
Afganisztán amerikai kivonulás

Joe Biden amerikai elnök április 14-én bejelentette az Egyesült Államok csaknem két évtizedes afganisztáni katonai jelenlétének végét: a kivonulás a jelenlegi tervek szerint május elsején kezdődik és szimbolikus jelentőségű dátumon, 2021. szeptember 11-én, vagyis a 9/11-es terrorcselekmények 20. évfordulóján zárul majd le.

A hosszú évek során újra és újra elhalasztott kivonulás több komoly kérdést is felvet: vajon mit jelent az ország és a régió stabilitására nézve a csapatok kivonása? Képes lesz-e az afgán kormány megakadályozni a tálibok hatalomátvételét a külföldi csapatok jelenléte nélkül? Hogyan hatna a talibán esetleges visszatérése a regionális biztonságra és politikai folyamatokra?

A kerekasztal-beszélgetésen ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a szakértő vendégek: Marton Péter (BCE), Novák-Varró Virág (NKE) és Wagner Péter (KKI). Időpont: május 3 (hétfő) 17.00-18.30.





Ezeket olvastad már?
Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Retrókonzol- és számítógépbörze

Retrókonzol- és számítógépbörze

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás