Összezárva: napjaink kimondatlan aktualitása, a járványhelyzet okozta, egymással való összezártság – mindenki számára ismerős – élménye. Összezárva: a saját emlékektől, rémképektől, sőt a bűntudattól való menekülés lehetetlensége, annak felismerése, hogy a múlt árnyai mindig mindenhová elkísérnek minket. Van-e kiút ezekből az összezárt helyzetekből…?

Fotó: Bors

Az Összezárva című kortárs dráma két idős hölgy, Viola (Oszvald Marika) és Paula (Fodor Zsóka) nyugdíjasotthonban töltött napjait mutatja be… Bár a mű egyetlen helyen játszódik, mégis egy hatalmas utazásnak lehetnek tanúi a nézők: utazás a múltba, az emlékek világába. A darab számos előre- és visszautalással hívja játékra és egyben egy lelki-érzelmi nyomozásra a nézőt. Mi bújik meg a két hölgy múltjában? Milyen gondolatok, érzelmek rejtőznek a cselekedeteik mögött?

A darab alcíme Keserédes komédia. Az előadás mindkét felvonásán végighúzódik a humor, de az érintett témák tapinthatóvá teszik az egyre fokozódó feszültséget is. Olyan karaktereket ismerünk meg, akik sokszor visszatekintenek, mégis akarnak még valamit az élettől, egymástól, önmaguktól. Szórakozást? Társas kapcsolatot? Önfeledtséget? Megtisztulást? Felszabadulást? Megbocsátást? Talán a végére kiderül…

Időpont: október 20., 19 óra
Helyszín: Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ (Budapest, Stefánia út 34-36, 1143)