RETRO RÁDIÓ

Összezárva - Keserédes komédia - a Stefániában





Összezárva: két hölgy, két különböző lélek, két egymástól teljesen eltérő személyiség... Mit tudnak kezdeni a nem kívánt helyzettel, azzal, hogy szobatársak lettek?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.20.
komédia

Összezárva: napjaink kimondatlan aktualitása, a járványhelyzet okozta, egymással való összezártság – mindenki számára ismerős – élménye. Összezárva: a saját emlékektől, rémképektől, sőt a bűntudattól való menekülés lehetetlensége, annak felismerése, hogy a múlt árnyai mindig mindenhová elkísérnek minket. Van-e kiút ezekből az összezárt helyzetekből...?

Fotó: Bors

Az Összezárva című kortárs dráma két idős hölgy, Viola (Oszvald Marika) és Paula (Fodor Zsóka) nyugdíjasotthonban töltött napjait mutatja be... Bár a mű egyetlen helyen játszódik, mégis egy hatalmas utazásnak lehetnek tanúi a nézők: utazás a múltba, az emlékek világába. A darab számos előre- és visszautalással hívja játékra és egyben egy lelki-érzelmi nyomozásra a nézőt. Mi bújik meg a két hölgy múltjában? Milyen gondolatok, érzelmek rejtőznek a cselekedeteik mögött?

A darab alcíme Keserédes komédia. Az előadás mindkét felvonásán végighúzódik a humor, de az érintett témák tapinthatóvá teszik az egyre fokozódó feszültséget is. Olyan karaktereket ismerünk meg, akik sokszor visszatekintenek, mégis akarnak még valamit az élettől, egymástól, önmaguktól. Szórakozást? Társas kapcsolatot? Önfeledtséget? Megtisztulást? Felszabadulást? Megbocsátást? Talán a végére kiderül...

Időpont: október 20., 19 óra

Helyszín: Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ (Budapest, Stefánia út 34-36, 1143)





Ezeket olvastad már?
Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

Schubert triók a könyvtárban

Schubert triók a könyvtárban

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás