RETRO RÁDIÓ

Az ember tragédiája – Kolibri Színház – nézd meg a kötelező olvasmányt!





Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri színház előadása nemcsak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.19.
Kolibri

Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekednek, hogy az újszerű színpadi megoldások, a digitális látványvilág és az interaktivitás révén minden korosztály maradandó élménnyel gazdagodjon, megtalálja a mű számára legfontosabb üzenetét.

 

Lesznek, akiket a mű filozófiai rétege indít elmélyült gondolkodásra, míg másokat az újszerű látványvilág, a zene használata, vagy a színészi játék ragad magával. Lesz, aki az Évával, a színről színre egyre öregedő Ádámmal, vagy a Luciferrel átélt kalandokat, a megidézett történelmi korszakokat élvezi. Kihez az Úr, kihez az „ördög” érvei állnak majd közelebb. Lucifer is, az Úr is a teremtést és az embert szolgálja. Ha ezt elfogadjuk, megértjük, hogy a kétkedés a világ megismerésének éppen olyan fontos eszköze, mint a hit, a mese vagy a tudomány. Az interaktív történetmesélés és a digitális technológia új színházi lehetőségeit kutató PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött előadásban a Kolibri színház szinte teljes társulata részt vesz. Külön érdekessége az előadásnak, hogy Lucifer szerepét színházunk dramaturgja, Horváth Péter József Attila-díjas író játssza.

Az előadás időtartama: kb. 170 perc egy szünettel

Időpont: október 19., 16 óra

Helyszín: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10.





Ezeket olvastad már?
Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

A magyar nőtörténet állomásai – Önképzőkör

A magyar nőtörténet állomásai – Önképzőkör

Schubert-triók a könyvtárban

Schubert-triók a könyvtárban

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás