RETRO RÁDIÓ

Az ember tragédiája – Kolibri Színház – nézd meg a kötelező olvasmányt!





Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri színház előadása nemcsak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.19.
Kolibri

Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekednek, hogy az újszerű színpadi megoldások, a digitális látványvilág és az interaktivitás révén minden korosztály maradandó élménnyel gazdagodjon, megtalálja a mű számára legfontosabb üzenetét.

 

Lesznek, akiket a mű filozófiai rétege indít elmélyült gondolkodásra, míg másokat az újszerű látványvilág, a zene használata, vagy a színészi játék ragad magával. Lesz, aki az Évával, a színről színre egyre öregedő Ádámmal, vagy a Luciferrel átélt kalandokat, a megidézett történelmi korszakokat élvezi. Kihez az Úr, kihez az „ördög” érvei állnak majd közelebb. Lucifer is, az Úr is a teremtést és az embert szolgálja. Ha ezt elfogadjuk, megértjük, hogy a kétkedés a világ megismerésének éppen olyan fontos eszköze, mint a hit, a mese vagy a tudomány. Az interaktív történetmesélés és a digitális technológia új színházi lehetőségeit kutató PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött előadásban a Kolibri színház szinte teljes társulata részt vesz. Külön érdekessége az előadásnak, hogy Lucifer szerepét színházunk dramaturgja, Horváth Péter József Attila-díjas író játssza.

Az előadás időtartama: kb. 170 perc egy szünettel

Időpont: október 19., 16 óra

Helyszín: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10.





Ezeket olvastad már?
Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Ilyen volt József Attila mentális állapota élete utolsó szakaszában

Ilyen volt József Attila mentális állapota élete utolsó szakaszában

Nézz táncbemutatókat és próbáld ki magad is!

Nézz táncbemutatókat és próbáld ki magad is!

Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás