Arra invitáljuk a résztvevőket, hogy elmélyedjünk és újra közelebb kerüljünk egymáshoz játékokon és interakciókon keresztül. Hisszük, hogy a közösségben létezés, a közös gondolkodás, az egymásra figyelés, a nyitottság segíthet ebből a társadalmi válságból kiszabadulni. Idei fesztiválunkon így előtérbe kerül a magány, a közösség, az otthon, a hatalom témája. Mindaz, ami körülvesz minket, mindaz, amiben élünk. Workshop, színházi nevelési előadás, közösségi színházi projektek, részvételiségre számító előadások várnak ránk.

Mindenkit várnak Fotó: Facebook

Program:
November 21. 10.30 MU Színház: B-terv Zárt körű
November 23. 19.00 Paralel Alkotócsoport: Otthon próba demó
November 24. 19.00 Káva Kulturális Műhely–MU Színház: Sziget
November 25. 19.00 Villant Bálint: A nép ellensége – társasjáték (a hatalomért)
November 26. 19.00 MU Színház: Mindjárt, egy pillanat! Zárt körű

A fesztivál első napja a középiskolás korosztálynak szól. Olyan közösségi foglalkozással várunk, ami a B-terv témakörét boncolgatja. A hét közepén a Paralel Alkotócsoport betekintés nyújt a Staféta-nyertes Otthon című közösségi színházi előadás alkotófolyamatába. A próbademonstrációnak tekinthető workshop során a résztvevők az alkotófolyamat néhány gyakorlatát, játékokat próbálhatnak ki, melyek egy közösséget egy előadás elkészüléséig vezethetnek.

Csütörtökön a Káva Színház sikeres interaktív előadására, a Szigetre várunk, hogy megtudd, milyen egy mikroközösséget felépíteni, ha teljesen el vagytok zárva a külvilágtól. Az előadás Sigridur Hagalin Bjornsdottir: A sziget című regénye alapján készült.

Utolsó előtti napon Villant Bálint társasjátékán vehetsz részt, amelyen a A Freeszfe Egyesület, A nép ellensége című előadása ihletett. (Az előadás október végén és novemberben is megtekintheted a MU Színházban) A játék során nem a dobókocka dönt, hanem te. A fesztivált egy saját produkcióval zárjuk a Mindjárt, egy pillanat! című közösségi előadással, amit diákokkal és nyugdíjasokkal közösen alkottunk. A közösségről, az elszeparáltságról és a digitális világ térhódításáról gondolkodunk.
Találkozzunk, beszéljünk egymással!”
Időpont: november 21–26. között
Helyszín: MU Színház