RETRO RÁDIÓ

Open Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál





Hetedik alkalommal rendezik meg idén a Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivált, az Open Fesztivált. Az esemény küldetése, hogy tovább tágítsák és szélesítsék a színház lehetséges értelmezéseit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.21.
fesztivál

Arra invitáljuk a résztvevőket, hogy elmélyedjünk és újra közelebb kerüljünk egymáshoz játékokon és interakciókon keresztül. Hisszük, hogy a közösségben létezés, a közös gondolkodás, az egymásra figyelés, a nyitottság segíthet ebből a társadalmi válságból kiszabadulni. Idei fesztiválunkon így előtérbe kerül a magány, a közösség, az otthon, a hatalom témája. Mindaz, ami körülvesz minket, mindaz, amiben élünk. Workshop, színházi nevelési előadás, közösségi színházi projektek, részvételiségre számító előadások várnak ránk.

Mindenkit várnak Fotó: Facebook

Program:

November 21. 10.30 MU Színház: B-terv Zártkörű

November 23. 19.00 Paralel Alkotócsoport: Otthon próba demó

November 24. 19.00 Káva Kulturális Műhely-MU Színház: Sziget

November 25. 19.00 Villant Bálint: A nép ellensége - társasjáték (a hatalomért)

November 26. 19.00 MU Színház: Mindjárt, egy pillanat! Zártkötű

A fesztivál első napja a középiskolás korosztálynak szól. Olyan közösségi foglalkozással várunk, ami a B-terv témakörét boncolgatja. A hét közepén a Paralel Alkotócsoport betekintés nyújt a Staféta-nyertes Otthon című közösségi színházi előadás alkotófolyamatába. A próbademonstrációnak tekinthető workshop során a résztvevők az alkotófolyamat néhány gyakorlatát, játékokat próbálhatnak ki, melyek egy közösséget egy előadás elkészüléséig vezethetnek.

Csütörtökön a Káva Színház sikeres interaktív előadására, a Szigetre várunk, hogy megtudd, milyen egy mikro közösséget felépíteni, ha teljesen el vagytok zárva a külvilágtól. Az előadás Sigridur Hagalin Bjornsdottir: A sziget című regénye alapján készült.

Utolsó előtti napon Villant Bálint társasjátékán vehetsz részt, amelyen a A Freeszfe Egyesület, A nép ellensége című előadása ihletett. (Az előadás október végén és novemberben is megtekintheted a MU Színházban) A játék során nem a dobókocka dönt, hanem te. A fesztivált egy saját produkcióval zárjuk a Mindjárt, egy pillanat! című közösségi előadással, amit diákokkal és nyugdíjasokkal közösen alkottunk. A közösségről, az elszeparáltságról és a digitális világ térhódításáról gondolkodunk.

Találkozzunk, beszéljünk egymással!”

Időpont: november 21-26. között

Helyszín: MU Színház





Ezeket olvastad már?
Robotálmok - premier előtti vetítés

Robotálmok - premier előtti vetítés

Húsvét az Állatkertben

Húsvét az Állatkertben

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Top hírek

látványetetés

Húsvét az Állatkertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat, nagypéntektől húsvét hétfőig!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás