RETRO RÁDIÓ

Nemzetek fesztiválja: Bemutatkozik Ausztria – koncertek és kertmozi is lesz





A VI. kerületi Hunyadi téren többek között kiállításmegnyitó, Ripoff Raskolnikov-koncert és kertmozi várja az érdeklődőket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.02.
fesztivál

Július 2-ai programok:

Fotó: Facebook

17.00 Az igazi Ausztria – Kiállításmegnyitó

A Hunyadi téri piac felőli kerítést két hétig osztrák tájképek, természet- és épületfotók díszítik.

A kiállítást megnyitja: Robert Sereing, stv Director, Osztrák Kulturális Fórum

Köszöntőt mond: Gálvölgyi Dorka, az Eötvös10 igazgatója

17.30 Vigyázz, Kész, Rajt, Tűz! – Hargitay Ákos interaktiv, játékos tánc-parkour perfomansza a nézők bevonásával

Mit jelent az, hogy „parkour”? Mit takar a „bodyparkour” szókapcsolat? Van-e kapcsolat a mozgás és a tánc között? Sport és tánc? Lehet-e bármilyen mozgás tánc? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Hargitay Ákos Bécsben élő táncossal, miközben jól szórakozunk. Nézni is lehet, de legjobb, ha együtt csináljuk. Ready, Steady, Go!

18.30 Fúriák – táncperformansz

Magyar táncoslányok a téren, egyenesen Ausztriából. A Linzben képzett Petrány Eszter és Heim Bogi a modern nők egymás iránti szolidaritását, testvériségét – illetve olykor annak hiányát – feldolgozó kortárs táncduóját láthatja a közönség. A játékos, szabad és könnyed produkció az egykor Ausztriában is alkotó Szentpál Olga munkásságának és módszereinek állít emléket. A mozdulatok összekötnek minket térben és időben is.

19.00 Ripoff Raskolnikov-koncert

Eredeti nevén Ludwig (Lutz) Knoglinger osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli” magyar blueszenész. Bejárta a világot, rengeteg formációban játszott, kiadott tizenhárom lemezt és írt színházi zenéket is. 1987-ben látogatott először Magyarországra, mára pedig itt tölti ideje nagy részét és a legnépszerűbb zenészek egyike. A saját koncertjei mellett a Braindogs formációban rendszeresen játszik együtt Tom Waits-dalokat Kiss Tibivel, Frenkkel és Ian Siegallel, de gyakran fellép Pribojszky Mátyás, Little G. Evil és Fekete Jenő társaságában is. Ezen az estén szólóban mutatja be a közönségnek, hogy milyen a tág értelemben vett, fekete gyökerű, közép-európai blues, Bob Dylan és Tom Waits szellemében, osztrák–magyar módra. Láb nem marad mozdulatlanul.

21.00 Egon Schiele: A halál és a lányka a Hunyadi téri kertmozi műsorán

Dieter Berner díjnyertes osztrák–luxemburgi filmdrámája a 20. század eleji Bécs legizgalmasabb művészének botrányokkal, bírósági perekkel övezett életéről és provokatív alkotásairól szól. Ezen kívül persze a kor és Schiele alkotásai szellemének megfelelően az erotikáról és az elmúlásról is. Húga, Gréti és első múzsája, szerelme, Wally volt a két legfontosabb nő az életében. Utóbbit a Halál és a lányka című híres festményével tette halhatatlanná. A terézvárosi éjszakában, festői körülmények között együtt nézhetjük a letagadott érzelmek csodálatosan fényképezett filmjét a nap zárásaként.

12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A programok ingyenesen látogathatók!





Ezeket olvastad már?
Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Marczi dokumentumfilm: Ana és a bírák

Marczi dokumentumfilm: Ana és a bírák

Nosztalgia táncdélután Tóthfalvi Lászlóval

Nosztalgia táncdélután Tóthfalvi Lászlóval

Dajkamesék hölgyeknek - filmklub

Dajkamesék hölgyeknek - filmklub

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás