Miért érdemes fejlesztened a vitakészségedet?
– Meggyőző kommunikáció: A véleményedet és elképzeléseidet meggyőző módon tudod mások felé kommunikálni. Így nemcsak a munkahelyeden, de a magánéletedben is jobban fogsz érvényesülni.

Fotó: Facebook

– Hatékony konfliktuskezelés: A munkahelyeden vagy a magánéletedben felmerülő konfliktushelyzeteket hatékonyan tudod majd megoldani. Ezáltal elkerülheted a meddő, agresszív viták kialakulását.
– Kritikus gondolkodás: Képes leszel aktívan szintetizálni és elemezni a beérkező információkat és tudatosan reflektálni rájuk. Ezáltal nemcsak mások érveire tudsz jobban és gyorsabban reagálni, de a közéleti kérdésekben is könnyebben eligazodsz.
– Értő figyelem: A vitakészséged fejlődésével párhuzamosan azt is megtanulod, hogyan légy nyitott a másik ember álláspontjának megértésére. Ezáltal nemcsak lehetőséget adsz a látóköröd szélesítésére, de a környezeted is elfogadónak tart majd.

Hogyan segítenek mindezekben a Vitakultúra Akadémia programjai?
– Az igény szerint, de rendszeresen megtartott rövid oktatási modulok által közérthető módon ismertetik az érvelés, cáfolás, kérdezés és a vitázás egyéb aspektusainak elméleti alapjait.
– Az elméleti ismeretek rutinszintű elsajátítása érdekében olyan egyéni, páros és csoportos gyakorlatokat végeznek a résztvevők, amelyek a hétköznapi vitás szituációkat hivatottak modellezni.
– A gyakorlatok során az olyan örök érvényű témákon túl, mint például a halálbüntetés vagy a fegyvertartás, az aktuális, közéleti kérdések is rendszeresen terítékre kerülnek.

Részvételi díj: 2000 forint

Időpont: szeptember 21., 18.30
Helyszín: Hageni Távegyetem Budapesti Központ