Idén már kilencedik alkalommal is ízelítőt ad a német nyelvterület filmkultúrájából, a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet. Ezúttal is eredeti nyelven és magyar felirattal, a produkciók a fővárosi Művész moziban kerül megrendezésre – árulták el a szervezők.

A programban többek között szerepel, Alfred Döblin német pszichiáter és író regényének új feldolgozása. A Berlin Alexanderplatz című alkotás, amely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Burhan Qurbani filmeposza komor utazás “a lélek sötét éjszakájába” és nem utolsósorban a sűrű atmoszférájú Berlinbe a 21. század elején. A Gipsy Queen főszereplője Ali büszke, bátor nő, aki Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok bokszoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a bokszhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik, gyermekeit is elvesztheti.

Végezetül a végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal, de van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit és nem sejti, mi az, ami összeköti őket. Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című vígjátékban Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, ortodox anyja ezt tragédiaként éli meg, a fiú viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.

A főváros mellett Debrecenben október 2. és 5. között, Szegeden október 6. és 9. között, Pécsen pedig október 14. és 17. között vetítik majd a filmeket.

A teljes program a www.szemrevalofesztival.hu oldalon érhető el. Nagyon izgalmasnak ígérkezik az összes film, menj el és add át magad az élvezetnek.