Nem mindennapi esemény várja a sportszerető cukorbetegeket június 12-én délelőtt Budapesten, az FTC Sporttelepén, a Kismartoni út 4. szám alatt. A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE – a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője – ugyanis hagyományteremtő szándékkal megrendezi az I. DiabKupa és Sportágbemutatót – írja a Ripost.

Az érdeklődőket délelőtt 10-től különböző játékos sportversenyek, sportágbemutató, futsalkupa, előadások, kvízek és sok más izgalmas program várja.

Gyerekbarát rendezvény

A rendezvény gyerekbarát, amit jól mutat, hogy a szervezők nagyon sok gyerekfoglalkozással készülnek, lesznek akadályversenynek, mesesarok és még csillámtetkó is.

Nemcsak a látogatói táskában rejtenek el finom kóstolókat, de a kiállítók standján is kóstolható lesz saláta, pizza és például teljes kiőrlésű tészta is. A büfében hideg- és meleg étel, fagyi és isteni jegeskávé kapható!

https://www.facebook.com/sportoscukros/photos/a.342617989282608/1723943384483388/

A jelenlegi szabályok szerint maszkra és védettségi igazolványra csak az Arénában és a benti helyiségekben van szükség, ám mindenkitől azt kérik, hogy egymás egészsége védelmében tartsák be a higiénés szabályokat és a távolságot.

A rendezvény ingyenes, azonban csak az első 500 főt tudják beengedni, így érdemes korán érkezni

A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott Facebook-oldalán az eseménnyel kapcsolatban az szerepel: akik regisztrálnak az eseményre, látogatói csomagot kapnak a bejáratnál.

A sportnap meghívott vendégei között olyan ismert cukorbetegek sportolók lesznek, akik példát mutathatnak a fiataloknak személyes eredményeik által, megoszthatják tapasztalataikat. Mint például Faludy András többszörös magyar bajnok kajakozó, Ferjancsik Domonkos olimpikon, világ- és Európa-bajnok kardvívó, illetve Hevesi Tamás pro licences futballedző.

(Fotó: Facebook)

A cukorbetegség nem akadály

Magyarországon több mint 1,1 millió felnőtt és több mint 5 ezer gyermek él cukorbetegséggel. A sportnap célja, hogy ők és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással, kikapcsolódhassanak. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség nem akadály, megfelelő kezelés mellett a diabétesszel élők is teljes életet élhetnek, a sportban pedig kiemelkedő eredményeket érhetnek el.