RETRO RÁDIÓ

Ki ne dobd! Innovációk az élelmiszer-pazarlás ellen

Az élelmiszer-pazarlás visszaszorítására számtalan innovatív megoldással álltak elő a gazdasági szereplők az elmúlt években. A beszélgetés meghívottja három olyan szakember, akik a kezdeményezéseikkel nagy visszhangot váltottak ki.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.04.28. 00:10
élelmiszerpazarlás

Az Élelmiszerbank nemcsak szemléletében volt úttörő ezen a területen, hanem a hatékony nagyvállalati kapcsolatrendszere miatt is kiemelkedik a civil szervezetek közül. A Perma Gang Projekt formabontóságával a szokványostól eltérő, kreatív megoldások jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Fotó: Facebook

Vendégek:

– Nagygyörgy András korábbi munkahelyein is a jótékonyság témájával foglalkozott, elsősorban fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek támogatásával. Jelenleg az Élelmiszerbank munkatársaként, ahol a külső kapcsolatokért felel, fő célja a magánszemélyek és vállalatok szerepvállalásának növelése az élelmiszer-pazarlás megfékezésében.

– Lőrinczi István másfél éve foglalkozik elmélyülten permakultúra-tervezéssel. Saját otthona körfolyosóján, a Perma Gang Projekt keretein belül több mint 80 fajta növényt nevel. Ezzel célja a városi permakultúra adta lehetőségek bemutatása és bevezetése minél szélesebb körben, amelynek elterjedése hozzájárulhat globális ökológiai és társadalmi válságok enyhítéséhez.

– Wettstein Albert három egyetemista társával közösen álmodta meg a Munch.hu ételmentő szolgáltatást. Eredményeivel bekerült a Forbes ’30 Under 30’ listájába, amely 30 év alatti sikeres fiatalokat vonultat fel. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége 2019-ben fiatal kreatív tehetségnek választotta.

Műsorvezető: McMenemy Márk

Az eseményre az Európa Pontban kerül sor (1024 Budapest, Lövőház u. 35.), de a beszélgetést online is közvetítik.

Ezeket olvastad már?
Mindennapi kihívásaink csapdájában – pszichológiai sorozat indul

Mindennapi kihívásaink csapdájában – pszichológiai sorozat indul

Újra itt a Pöttömkert, ahol a legkisebbek buliznak!

Újra itt a Pöttömkert, ahol a legkisebbek buliznak!

Öko Zsibongó – együtt az egészségért és a környezetünkért!

Öko Zsibongó – együtt az egészségért és a környezetünkért!

Szívünk napja – egészségmegőrző családi rendezvény!

Szívünk napja – egészségmegőrző családi rendezvény!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás