RETRO RÁDIÓ

Vonatszerelem: új élmények várnak az idei LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozóján

Az idén 17 éves programsorozat szeptember 23–24-én látogatható a Vasúttörténeti Parkban. (x)Megosztás
Szerző: PR
Létrehozva: 2023.09.22.
Módosítva: 2023.09.25.
Vasúttörténeti Park család program esemény

Te is odáig vagy a vonatokért? Ugye, hogy nem lehet elég korán elkezdeni? Jó hírünk van! Idén sem maradhat el a már hagyományosnak mondható Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban, mely most bővített programmal és tartalommal kerül megrendezésre. Az idén 17 éves programsorozat szeptember 23–24-én látogatható, és ezúttal még színesebb programkínálattal készülnek a szervezők.

Fotó: Vasúttörténeti Park

A LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója a korábbi Európai Kerti Vasutak elnevezésű rendezvény megújult köntösbe öltöztetett változata, amely idén szeptember 23–24-én várja látogatóit. Az esemény fókuszába ezúttal is a kerti kisvasutak, valamint a modellvasutak kerülnek, most azonban még több interaktív és szórakoztató programmal készülnek a szervezők. Nem véletlen, hogy a családi programok között az egyik legnépszerűbb eseményként tartják számon, hiszen két napig 10 és 18 óra között kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált az egész napos szórakozás. 

A nemzetközi mezőnyben idén is láthatunk magyar, horvát, német és szlovén kerti vasutakat, az Orient-csarnokban vasútmodell-kiállítást, és részletgazdag, akár 70 méteres terepasztalokat is, amelyeken többek között német, osztrák, svájci és amerikai vasúti járművek modelljei is futnak majd. Sőt, akár kisvonatszimulátort is láthatnak a látogatók, de a Kandó-kiállítást is megnézhetik vasúti muzeológus vezetésével.

Szombaton a Közlekedési Múzeum jóvoltából, a Dobd fel a bringád! elnevezésű program keretében a családok készíthetnek egyedi láthatósági matricákat, kerékpárdíszeket is, és a bicikliszerelésről is kaphatnak hasznos információkat. 
Ha pedig további izgalmas élményekre vágynak a gyermekek, akkor érdemes ellátogatni a Ninja versenypályára, az Óriás kalózhajóhoz, vagy akár a kézműves-, arcfestő-, vagy csillámtetoválás-programok egyikére.
„Bízunk benne, hogy az esemény megújult formája és tartalma még az eddigieknél is jobban elnyeri majd látogatóink tetszését, és ezen a szeptemberi hétvégén nem csupán a 17. kerti vasutak eseménynek adhat otthont a Vasúttörténeti Park, hanem új családi élményeknek is!” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

Fotó: Csanaki László


Jöjjenek a részletek a szeptember 2324-ei egész napos családi programokról, melyek 10 órától 18 óráig tartanak:

   • Mindkét napon 11 órától a Libavonat zenekar koncertjét tekinthetik meg a látogatók.
   • Szórakoztató előadásával mindkét nap 13 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport fellépése mulattatja a nézőket: szombaton Az aranyszóló pintyőke című mesét, míg vasárnap Az aranyos tarajos kiskakas történetét hallgathatják meg a legkisebbek.
   • Ez alkalommal is számos hazai és külföldi modellvasút és látványos terepasztal megtekintésére lesz lehetőség az Orient-csarnokban, magyar, horvát, német és szlovén kerti vasutak is várják az érdeklődőket! Többek között egy 70 méteres terepasztal, mozdonyok és hajtányok is sorakoznak majd a kiállításon, mely mindkét napon megtekinthető lesz!
   • Északerdő Zrt. közreműködésében mindkét napon kisvonatszimulátorral, illetve egy kis kerti vasút pályával találkozhatnak az érdeklődők.
   • Szombaton a Közlekedési Múzeum közreműködésében, a Dobd fel a bringád! elnevezésű program keretében a családok többek között érdekes információkat kaphatnak a kerékpárok szereléséről, működéséről, és játékos alkotás formájában készíthetnek egyedi láthatósági matricát vagy akár kerékpárdíszeket is.
   • Szombaton és vasárnap látogatóink részt vehetnek a Kandó-kiállításon 10 órától 16 óráig kétóránként induló tárlatvezetéssel, Bíró Norbert vasúti muzeológus kalauzolásával.
   • A program teljes ideje alatt garantálja a szórakozást a Ninja versenypálya interaktív játszótere és az Óriás kalózhajó is! 
   • A programból most sem maradhatnak ki az örök kedvencek: az arcfestés, a csillámtetoválás és a kézműves-foglalkozások sem!

Az eseményre a Vasúttörténeti Park általános jegyárai lesznek érvényben.

További részletek ITT!

A Vasúttörténeti Park a programváltoztatás jogát fenntartja.

(x)

Ezeket olvastad már?
Idén is tíz fiatal zeneművészt ismert el az MVM a Junior Prima Díjjal

Idén is tíz fiatal zeneművészt ismert el az MVM a Junior Prima Díjjal

Kávéélmény egy mozdulattal, kapszulás kávéfőzővel (X)

Kávéélmény egy mozdulattal, kapszulás kávéfőzővel (X)

Raktárgazdálkodó munkatársat keres a MÁV Szolgáltató központ Zrt.

Raktárgazdálkodó munkatársat keres a MÁV Szolgáltató központ Zrt.

Az MVM Partnernél az üzleti spektrum szélesítése a cél (X)

Az MVM Partnernél az üzleti spektrum szélesítése a cél (X)

Top hírek

MVM Partner

Az MVM Partnernél az üzleti spektrum szélesítése a cél (X)

Orbán Gábor idén tavasszal, egy kifejezetten turbulens energiapiaci helyzetben fogadta el a felkérést az MVM Partner vezetésére. Elsődleges célja az, hogy a társaság eredménytermelő képessége tovább erősödjön. Ehhez pedig az üzleti spektrum szélesítésére van szükség mind a regionális jelenlét, mind a működési területek tekintetében.

tető

Új tetőn gondolkodsz? Ezekre figyelj!

Valaha az emberek, nézve az égbolt kavargó fellegeit, rájöttek: szükségük van valamire, ami megvédi őket az időjárás viszontagságaitól. Innen született a tető, ami azóta is az otthonunk koronája, a biztonságunk záloga. Ha mostanában gondolkozol egy új tető kiválasztásán vagy a meglévő felújításán, készülj fel, mert a választás nemcsak a következő évekre, hanem évtizedekre szól! Nézzünk pár apróságot, melyekkel évtizedekig biztonságban és nyugalomban élhetsz otthonodban. Figyelem: a Vano tippjei következnek! (x)

társasjáték

5 ok, amiért érdemes társasjátékot ajándékoznod karácsonyra!

Ahogy, játékos lélek! Te gondoltál már a társasjátékokra karácsonyi ajándékként? Húzz magad elé egy forró kakaót, dőlj hátra, és kísérj el minket egy kis karácsonyi kalandra, ahol megosztjuk veled, miért is érdemes a társasjátékoknak helyet adni a szívünkben és a fa alatt ezen az ünnepen! A Gamefun csapata elárulja, hogy miért lehet tökéletes ajándék egy jól megválasztott társasjáték, és még egy szuper termékajánlóval is kedveskednek neked! Olvass tovább! (x)

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás