Hosszú Katinka 400 vegyesen ötödik, 200-on hetedik lett a tokiói olimpián. Ezzel a két eredménnyel önmagának is csalódást okozott. Sós Csaba szövetségi kapitány szerint valami nagyon félrement Hosszú Katinkánál Tokióban.

Hosszú Katinka eddig nem szerzett érmet Tokióban (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

– Májusban nem volt irreális az elvárás, miszerint Katinka két érmet nyer az olimpián – mondta Sós. – Magam is kijelentettem, az egyik arany lesz, mégpedig a négyszáz vegyesen. Nem tudom, mi történhetett az utolsó két hónapban, de az itt a tokiói uszodában kiderült, hogy valami nagyon félrement Katinkánál, pontosabban fogalmazva, a formaidőzítésnél baromira elszámolta magát. Ha valaki azt mondja, 4:32 perccel meg lehet nyerni a 400 méter vegyest és akkor az nem Hosszú Katinka lesz, azt kiröhögöm.

A kiváló úszó legközelebb 200 méter háton folytatja.

– Leúszom a 200 méter hátat. Persze nem az a 200 méter hát lesz, amit látni szoktak tőlem – mondta Hosszú Katinka arra, hogy az önmaga számára is csalódást keltő szereplés után a 200 méter pillangóhoz hasonlóan visszalép-e a negyedik számtól.

A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakja kifejtette, hogy ha nincs a pandémia-okozta leállás, akkor biztosan nem így úszik.

– Így biztosan nem tudom abbahagyni – zárta szavait a 32 éves kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok.