Bíró Attila szövetségi kapitány együttese csak a második negyedben szerezte meg az első gólját, végig hátrányban volt, az Európa-bajnok ellenfél többször is négy góllal vezetett, és biztosan győzött.

A magyarok szombaton – az orosz csapat ellen – a bronzéremért szállnak vízbe, akárcsak az utóbbi három olimpián, amikor rendre a negyedik helyen végeztek.

Gurisatti Gréta úgy vélte, az elején pontatlanul játszottak, pedig az ellenfél is visszafogottan kezdett.

A végére nagyon meg tudja bosszulni magát, ha két negyed alatt csak két gólt lövünk, ráadásul ennek a spanyol kapusnak nem olyanok a képességei, ami indokolttá teszi azokat a túlhelyezett lövéseket, amelyekkel próbálkoztunk. Nagyon sajnálom, úgy érzem, hogy ma saját magunkat vertük meg, ez teljes mértékben rajtunk múlt” – mondta.

Garda Krisztina szintén azt emelte ki, hogy rosszul kezdtek, szerinte egyik csapat ellen sem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen előnyt adjanak az ellenfélnek.

Ennek ellenére megvolt az esélyünk az utolsó negyedben, de nem tudtunk élni vele, úgyhogy az utolsó mérkőzésünket kell megnyerni. Szerintem az a csapat viszi el a bronzérmet, aki hamarabb fel tud állni az elődöntős vereségből” – nyilatkozta Garda.

Szilágyi Dorottya azt mondta, elsősorban a türelem hiányzott, ebben saját magát is hibásnak nevezte.

Bátor próbáltam lenni és emiatt türelmetlen voltam, ez pedig nem fog beleférni a bronzmérkőzésen. A spanyolok nem mutattak újat, jól fel voltunk készítve rájuk, ezért ki kell mondani, hogy magunkat vertük meg” – jelentette ki Szilágyi, aki hozzátette, a játékvezetéssel nem volt probléma, az emberelőnyös helyzeteket viszont jobban kellett volna kihasználniuk.

Bíró Attila hangsúlyozta, a védekezés jól működött, a nyolc kapott gól a spanyolokkal szemben nem sok, ugyanakkor ez a defenzív játék nagyon sok erőt és energiát felemésztett.

Az első két negyedben valóban volt, aki türelmetlenül, kapkodva lőtt, és azokat a szituációkat jobban meg kellett volna becsülnünk” – mondta a kapitány, aki szerint „most egy kicsit el kell engedni a lányokat”, akiknek nem szabad rágörcsölniük a következő feladatra, mert ha felszabadultan ugranak medencébe, akkor hazavihetik a bronzérmet.