„Betti megmondta, hogy nyerek Tokióban” – mondta a feleségéről Szilágyi Áron a Nemzeti Sportban, miután sporttörténelmi sikert aratva, sorozatban harmadik olimpiáján nyert egyéni aranyérmet kardvívásban.

Szilágyi Áron sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy egymás után háromszor nyert egyéni olimpiai bajnoki címet férfi kardozóként
MTI/Illyés Tibor

A 31 éves Vasas-vívó elmúlt öt évéről, az olimpiai felkészülésről szóló nemrég bemutatott dokumentumfilmben (Egy mindenkiért) hangzott el, hogy a neje biztosra vette a tokiói győzelmet. Pedig nem mindig csak örömöt okoztak nekik az ötkarikás játékok.

Évekre szakítottak a pekingi olimpia miatt

Csak 2017 nyarán házasodtak össze, noha vívótársakként jó pár évvel korábban egymásba szerettek. Akkoriban még mindketten tizenévesek voltak. Csakhogy ami összehozta őket, hamarosan szét is választotta: az élsport. Szilágyi 2008-ban az első olimpiájára készült (Pekingben végül a legjobb 16-ig jutott), és pár hónap múltán szakított csalódott szerelmével, mert ráébredt, hogy nem fér bele az életébe egy kapcsolat.

Férj-feleségként, de távkapcsolatban élnek

Szántó Betti korábban a Délmagyarnak elárulta, hogy csak négy évvel a szakításuk után, a londoni olimpián aratott győzelmét követően kezdték újra Áronnal – de azóta már egy életre terveznek egymás oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aron Szilagyi (@szilagyi_aron) által megosztott bejegyzés

Még ha jelenleg távkapcsolatot is folytatnak. Betti ugyanis információink szerint Londonban dolgozik, így havonta csak néhány napot tudnak együtt tölteni.

Már kisgyerekként versengett a bátyjával

Szilágyi Áron szerint középső gyerekként pont ideális szülői figyelmet kapott. A testvérei közül meghatározó volt számára, hogy a bátyja csak egy évvel idősebb nála. „Mindig ő volt picit ügyesebb, picit magasabb, picit erősebb, picit tanultabb, én pedig próbáltam felvenni a ritmust. Biztos, hogy ez a versenyszellem, ez a motiváltság nagyon sokat segített nekem az élsportban is” – mesélte gyerekkoráról háromszoros olimpiai bajnokunk az Út Tokióba stábjának.