Klippremier! Szinte még forró, annyira friss a magyar zenekar videója





Váratlan nehézségek ajándékozták meg látványos akcióklippel a magyar looper zenekart.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.11.

Nem indult felhőtlenül az InFusion Trio új klipjének forgatása. A Modern Folk című, januárban megjelent albumukról Bartók Béla Román népi táncok című darabjának feldolgozásához a sümegi várban szerettek volna látványos, nagyszabású kisfilmet készíteni, ám a munkálatokat előbb a szeptember végi, kiszámíthatatlan időjárási viszonyok hátráltatták, majd újabb, nem várt akadályba ütköztek.

Az eredeti szinopszis szerint ugyanis 8 táncossal dolgoztak volna, de sajnálatos módon közülük négyen a forgatás napján beteget jelentettek, így a már a helyszínen tartózkodó stábnak azonnal új koncepcióval kellett előállnia.

“Óriási szerencsénk volt, hogy Gábor, a sümegi vár munkatársa velünk tartott, és felajánlotta, hogy a rendelkezésünkre bocsátja a Történelmi Lovasjátékok előadásának szereplőit, így tíz fantasztikus harcossal tudtunk nagyszabású kalandfilmekre emlékeztető jeleneteket rögzíteni!” - mesélték.

A csapat 11 órán át forgatott, többek között a vár külső helyszínein és a Történelmi Rendezvénycsarnokában is, ahol hetente több alkalommal is tartanak lovasjátékokat, amelyben a spanyollovas karusszeltől kezdve az ügyességi fegyverbemutatón át a gyalogos bajvívásig mindenféle, középkori hangulatot idéző jelenetnek lehet tanúja a közönség.

“Már a felvételek készítésének elején tudtuk, hogy a kellemetlen helyzet valami egészen új, az eredetinél jóval látványosabb és intenzívebb klippel ajándékozott meg minket, és az első riadalom után új inspirációval felvértezve dolgoztunk” - tette hozzá a rendező, Czoller Bence.

Az zenekar modern, de tradicionális elemeket magán viselő fellépő ruháit Horányi Juli tervezte.

“Szerettük volna, ha az öltözékünk is türközte volna azt a szándékunkat, hogy a klasszikus magyar darabokat mai hangszereléssel közelebb vigyük a fiatalokhoz, érthetőbbé és szerethetőbbé téve átörökítsük azokat a jövő generációi számára is.”

A zenekar hosszútávú tervei között szerepel egy gyönyörű népdal átdolgozása is egy vendég-énekesnővel, és remélik, hogy hamarosan útnak indulhatnak, hogy országhatárokon innen és túl is bemutathassák az album szerzeményeit.

 





Ezeket olvastad már?
Anyaszült meztelenül várta haza az utcán Messiéket

Anyaszült meztelenül várta haza az utcán Messiéket

Megjelent Ákos első filmzenealbuma

Megjelent Ákos első filmzenealbuma

Szellemjárás Pilismaróton: hátborzongató látvány vár a hajótemetőben – Videó!

Szellemjárás Pilismaróton: hátborzongató látvány vár a hajótemetőben – Videó!

Újra Főzdefeszt a Városligetben! Neked melyik a kedvenc söröd? - Videó!

Újra Főzdefeszt a Városligetben! Neked melyik a kedvenc söröd? - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás