RETRO RÁDIÓ

Szinte annyit tud, mint a nagytestvére, csak jóval olcsóbb - Xiaomi Mi 10T Lite teszt





A Xiaomi Mi 10T Lite telefonjával kiélhetjük minden fotózási vágyunkat és a hatalmas felületével egy remek multimédiás eszközzel gazdagodhatunk. Talán fel sem tűnne, hogy kevesebbet tud, mint az erősebb Pro változat, csak az lehet gyanús, hogy jóval olcsóbb...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.18.
Metropol teszt

Mivel korábban a cég által piacra dobott, Mi 10 T Pro készüléket is tesztelhettük, más megközelítésből indultunk neki az olcsóbb, de egyáltalán nem lebutított darab, a Xiaomi Mi 10T Lite felfedezésének.

Xiaomi Mi 10T Lite (fotó: Xiaomi)

Pro kontra Lite

A Pro és Lite között általánosan megfigyelhető különbség, hogy a széria adott darabját éppen melyik „rétegnek” szánják. A Pro drágább, viszont nagyobb tárhellyel, gyorsabb memóriával és felturbózott képességekkel bír, míg a Lite jóval olcsóbb, mondhatni megfizethető egy átlagember számára és évekig különösebb gond nélkül társunk lehet a hétköznapokban.

Kiemelkedik a hátlapból a kamera (fotó: Metropol)

5G és bivalyerős kamera

Sokáig mindenkit a 4G tartott lázban, most meg már itt az 5G és jó hír, hogy a Lite ennek a kiszolgálására is képes. Ha a Pro-nál azt írtuk, hogy a kamera viszi a pálmát és szinte kiaknázhatatlan az a tudás, ami abban rejtőzik, akkor az a Lite-re is ráhúzható. Időmilliomosnak kell lennünk ahhoz, hogy minden funkciót felfedezzünk a fotós szekcióban is. A kristálytiszta felvételekért egy tűéles képet biztosító 64 MP-es főkamera, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű kamera, egy 2 MP-es makró kamera és 2 MP-es mélységélesség érzékelő felel. Az új szoftver funkciók, mint például a Hosszú expozíció, a Time-lapse szelfi, az Időzített sorozatfelvétel (Timed burst) és a Dual Video még egyedibb és kreatívabb képek elkészítésére nyújt lehetőséget anélkül, hogy ehhez egy különálló képszerkesztőprogramra volna szükség. Mindezeken túl, remek szelfiket lehet kattintani azzal a kiváló minőségű, 16 MP-es kamerával, amely az Mi 10T Lite frontján, a kijelzőbe van beépítve.

Egyszerűbb, de nagyszerűbb

A Pro változatnál a fülhallgatót a mellékelt átalakítóval tudtuk csak használni, mivel eleve lehagyták a Jack dugónak való csatlakozási lehetőséget. Így, ez mindig kéznél kellett, hogy legyen, ráadásul töltés alatt ez a funkció megszűnt. Itt viszont örömteli megoldás, hogy már bedughatjuk a fülest eredeti helyére, az USB csatlakozó külön helyre került.

Gyorsan a barátunk lesz (fotó: Metropol)

LG telefon tulajdonosként itt is örömmel tapasztaltam a sokkal egyszerűbb kezelési megoldásokat, legyen szó a hangerő szabályozásról vagy az állandó megerősítésről, mikor mobilnetre akartam váltani vagy épp kikapcsoltam azt. A Xiaominál bíznak a felhasználóban, hogy tudja, miért nyomta be a mobiladat gombot.

A Pro után érezhetően lassabban reagál egyes parancsokra, de ez nem fájóan lassú, csak, ha előtte jóval gyorsabb és erősebb darabbal volt dolgunk.

A mérete viszonylag nagy, azaz a farzsebből kilógó típus, de így ugye nagyobb képernyőt kapunk, manapság pedig ezek a miniszámítógépek inkább multimédiás eszközöknek számítanak már, mint klasszikus telefonoknak.

Az ára viszont jóval olcsóbb, alig százezer forint fölött már megkapható, amiért egy hosszú időre megbízható telefont kaphatunk.

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás