RETRO RÁDIÓ

Takarékos és gazdaságos – realme C21 teszt





A piacon még újnak számító realme a felsőkategóriás modell mellett piacra dobta a C21-et, amin nyilván érezhető, hogy tudásban nem éri utol nagytestvérét, de sokkal inkább pénztárcabarát, és a hétköznapi használat során egyáltalán nem vallott kudarcot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.07.
teszt

Nemrég teszteltük a hazai piacon még újnak számító Realme 8 Pro telefont, ami háromszor annyiba kerül, mint kis testvére, a realme C21. Szoftvergyorsaságban érezhető elsősorban a különbség, főleg ha a 8-as széria után vesszük kézbe a C21-et. De azt leszámítva, hogy nem teljesítette minden kívánságunkat olyan villámgyorsan, mint a 8 Pro, így is a kéthetes tesztidőszak alatt megbízhatóan teljesített, semmi olyan váratlant nem követett el, ami ellehetetlenítette volna a használatot.

Gazdaságos és takarékos (Fotó: realme)

Csomagolás

A spórolás ott is érezhető volt, hogy itt a csomagban már nem volt tok, ami egy okostelefon esetében létfontosságú, hogy ne sérüljön meg pillanatok alatt.

USB

Micro USB porttal látták el, ez a régebbi megoldás azoknak kedvezhet leginkább, akiknek régről számtalan ilyen töltőkábele fekszik otthon elfekvőben.

Méret

16,5 cm hosszú, 7,6 centiméter széles és 0,89 centi vastag, 190 grammot nyom, ami a trendnek megfelelően már elég nagy a multimédiás funkciók miatt, de még hellyel-közzel elfér a nadrágzsebben.

Komoly kamera

A realme C21 13 megapixeles főkamerája akár 4X-es zoomolásra is képes, valamint a PDAF autofókuszt is támogatja. A telefonnal készített fotók nemcsak nappali fényben lesznek élesek, de gyenge fényviszonyok között és sötét környezetben is ragyogóak, felülmúlva a versenytársakat fényerőben, részletességben és színekben. A realme új modellje Chroma Boost funkcióval is bír; a pixelszintű leképezést használó algoritmus révén nagyobb fényerőt és valósághűbb színeket kapunk, így az elkészült fotóink színe élénk és megfelelően kontrasztos lesz. A hátlap síkjából kiemelkedő kamerára zsigerből jobban vigyázunk, mint talán kellene, de az óvatosság még sosem ártott. A szelfikamera támogatja az AI beauty-, a HDR-, a portré-, és a Filter módokat a világbajnok szelfikért.

Klasszikus megjelenés (Fotó: realme)

Teljesítmény

A MediaTek Helio G35 Gaming processzorával a realme C21 a legerősebb telefon ebben a szegmensben. A készülék támogatja a Super Power Saving módot is: mindössze 5 százalékos töltöttség esetén sem kell kétségbe esnünk, hogy vége a szórakozásnak: whatsAppozni még akár 1,41 órán át, YouTube-ozni még 1,36 órán keresztül, Spotify-t hallgatni pedig akár 4,78 órán keresztül tudunk az említett szuper energiatakarékos módban.

Ár

Valamivel több, mint 40 ezer forintos áron debütált a hazai piacon májusban.

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás