RETRO RÁDIÓ

FIFA 21 játékteszt - Újragondolt 2020, de Puskás miatt kell nekünk





Októberben megjelent a FIFA 21, az évről évre legnagyobb eladási számmal rendelkező labdarúgó játék. A Metropol letesztelte a fociszimulátort.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
fifa 21

A legtöbb kritika az évente megjelenő FIFA kiadást azzal kapcsolatban éri, hogy régóta csak ráncfelvarráson esik át és komolyabb fejlesztéseket nem hajtottak végre az Electronic Arts „műhelyeiben”. Ezt mi is tapasztaltuk, a grafikai változások ellenére első ránézésre nem sok változott, sem játék közben, sem a menürendszerben és a választható játékmódokban sem. A legkedveltebb platform az Ultimate Team, amiben kényünk-kedvünk szerint állíthatjuk össze álomcsapatunkat, amivel a világ bármely pontján élő játékosok ellen játszhatunk barátságos mérkőzéseket és nevezhetünk be vele különböző tornákra. A tavalyi kiadáshoz képest újítást itt sem véltünk felfedezni, minden megy a megszokott módon, idővel ütőképes csapatot állíthatunk ki és mérethetjük meg magunkat mások ellen.

Nehéz lesz felállni előle (Fotó: Shutterstcok)

Magyar ikon

Öcsit is irányíthatjuk (Fotó: EA.COM)

Az régóta tudott, hogy a játékban lehetőség van egykori klasszisokat is megszerezni, mint Pelé vagy Maradona, de idén már Puskás Öcsi is rugdoshatja a gólokat az ellenfeleknek. Ehhez persze sok virtuális fizetőeszközt kell összeszorgoskodni, rengeteg játékkal töltött óra árán. A könnyebb utat kedvelők akár igazi pénzt is beválthatnak játékvalutára, hogy minél hamarabb megszerezhessék a legjobb játékosokat. Ez egyébként a FIFA sorozat legnagyobb vitát kiváltó szegmense is, ugyanis a főleg tinik által űzött játékban sikert elérni könnyen és gyorsan pénzzel lehet, ami nem a legjobb üzenet a szülők szemében.

Nem kispályás

Sokak örömére tavaly visszatért a kispályás foci és a Volta név alatt akár karrier módban is rúghatjuk a bőrt betonon, salakon, teremben, de sokat nem rugóztak a játékmód átalakításán.

Több gól várható

A támadásokat sokkal látványosabban vezethetjük és irányíthatjuk közben a csapatunkat, a védekezés ezáltal viszont jóval nehezebbé vált. A labdarúgást gólra játsszák, így talán a játék sava-borsa kerül középpontba.

Összegzés

Nagy változásokat ne várjunk a 21-es kiadástól, de egyelőre ez a legkelendőbb játék a piacon és vélhetően még évekig ez így is marad.

Metropol +

- A látványosabb támadójátékot ígérték a fejlesztők, valóban némileg javult a csatárok cselezőképessége, nehezebb őket leszerelni.

- Az új ikonok között ott van Puskás Ferenc, akit így mi is saját csapatunkban tudhatunk.

- Több funkció érhető el a karrier és a Volta módban.

- A hamarosan megjelenő, következő generációs konzolokon még jobb vizuális élmény várható.

Metropol -

- A hatékonyabb támadójáték fejlődése mellett a védekezés nem kapott akkora hangsúlyt és a kapusok sem ütik meg még mindig a régóta kívánt szintet.

- Az online játékformákban továbbra sincs lehetőség arra, hogy a barátaink ellen akár teljes bajnokságokat játszunk, ez csak offline lehetséges.

- Dúl a licencháború a vetélytárs Konami Pro Evolution Soccerével, így például a Juventus csapatát Piemonte Calcio néven találjuk.

- Nincs Ferencváros, az EA nem várta meg, kik jutnak be a Bajnokok Ligájába, így nem ad teljes képet.

- A gatyánk is rámehet, ha türelmetlenek vagyunk és inkább pénzért zsetonokat vásárolunk, hogy minél erősebb legyen az online csapatunk.

Tuti gólszerzési tipp

Új lehetőség az élesen középre adott beadás, aminek százalékos hatékonysága jóval nagyobb, mint a korábbiakban volt. Fussunk le az alapvonalig és az R1+négyzet kombinációval már középre is bikáztuk a labdát, már csak a centerünknek kell jókor és jó helyen érkeznie.





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás