RETRO RÁDIÓ

Jó-e valamire a Covid-kampó?





A járványban az arcmaszk mellett megjelentek a piacon új kütyük is, melyek azt ígérik, hogy a használatukkal csökkenthetjük a fertőződés veszélyét. Ilyen a Covid-kampó is.



Megosztás
Szerző: The_M
Létrehozva: 2020.09.08.
teszt

Amióta a Covid-19 a mindennapjaink szomorú részévé vált, megtanultuk, hogy a kézmosás és a kézfertőtlenítés az egyik legjobb megelőzési módszer. A kaliforniai Pleasures designer cégnél viszont arra jutottak, hogy az még hatásosabb, ha meg se kell fognunk semmit, ha emberek között vagyunk. Ezen elmélet mentén született meg a nem túl szexi névre keresztelt higiéniás multieszköz, amit a köznyelvben inkább Covid-kampónak hívnak.

Fotó: Northfoto

 

De mi is ez, és mire jó?

Első ránézésre egy remekül átgondolt, egyszerű, és rendkívül hasznos eszköz. Bővebben: egy ujjra húzható kampó, amivel kapaszkodhatunk a tömegközlekedési eszközökön, lenyomhatjuk a kilincset, és megnyomhatjuk a liftgombokat. Vagyis a leginkább összetapogatott felületekkel nem érintkezik a kezünk közvetlenül.

Fotó: Metropol

A nagyjából 8.500 forintért kínált multieszközt gyorsan el is kapkodták az amerikaik, de hála a szemfüles kínai másolóiparnak, a netes rendelős oldalakon továbbra is beszerezhető nagyjából 500-800 forintért. Igaz, nem pont ugyanúgy néz ki, az anyaghasználat és a festés sem prémium minőség, viszont pont ugyanannyira és ugyanúgy lehet használni, mint az eredetit.

Fotó: Metropol

Működni működik, csak nem mindig

A Covid-kampó elsődleges célja a buszon, villamoson, metrón való kapaszkodás. Ehhez az kell, hogy a kapaszkodókba be tudja az ember akasztani. Azonban a BKK járatokon emberes marokra tervezték a fém kapaszkodókat, így azok túl vastagok a kampónkhoz. Ellenben a műanyag és műbőr kapaszkodókhoz tökéletes. Rövidtávon. Egy Flórián tér, Zugló vasútállomás távon az ujjunk annyira elzsibbad a multieszközbe kapaszkodva, hogy utána egy ideig nem fogjuk semmire használni. A kilincsek esetében is a vastagság a választóvonal a hasznosság és a használhatatlanság között, de többnyire itt kevesebb az akadály, mint a kapaszkodásnál. A liftezésnél pedig semmilyen probléma nem merül fel.

Fotó: Metropol

Rendeljük vagy ne?

Nem mondhatjuk azt, hogy nem hasznos, és az ember lelkét is megnyugtatja, hogy tett még valamit a koronavírus elleni védekezésért. De végig kell gondolni a kényelmetlenségeket, mert egy 20 perces villamosút alatt gyorsan megutálhatjuk az egyujjas kapaszkodást.

[mw-rating-block block-title="" item-1="1112;8;10" item-2="1192;7;10" item-3="2305;7;10"]





Ezeket olvastad már?
Azonnal töröld, ha telepítetted: lehallgatja a mobilokat egy androidos app

Azonnal töröld, ha telepítetted: lehallgatja a mobilokat egy androidos app

Tönkreteszed a telefonodat, ha így töltöd!

Tönkreteszed a telefonodat, ha így töltöd!

Költsünk, hogy csökkenjen a rezsink!

Költsünk, hogy csökkenjen a rezsink!

Az élő Nostradamus rémisztő dolgokat jósol 2023-ra

Az élő Nostradamus rémisztő dolgokat jósol 2023-ra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás