Ideje van a zenének – esték Hollós Mátéval





"Korábbi hagyományunktól eltérően nem mindent ütemről-ütemre, „hangról-hangra” boncolunk. Egész tételeket is fognak hallani."



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.03.
Hollós Máté program zene

Hollós Máté
„A zene időbeli művészet. Van ebből gond: a regényt olvashatjuk vissza-visszatekintve, a festményt vizsgálhatjuk akár órákig, a szobrot körüljárhatjuk. A zenében a szerzőnek kell gondoskodnia a „körüljárásról”, ezért már a témába is beépíti az ismétlést, hát még a formába a visszatérést. Azt variálhatja, de ha azonosat ír, akkor is átértékelődik a hallgatóban, sőt, már az előadóban akaratlanul is.
De meddig tart egy-egy formaegység a zenében? Meddig kell tartania? Hogyan tréfálja meg az alkotó a hallgatót? Tudja-e, tudhatja-e a közönség, hogy meddig tart a darab, vagy annak adott szakasza?

Ideje van a zenének – esték Hollós Mátéval
Fotó: Fehér Gábor



Idei őszi három találkozásunk a zenei időben igyekszik tájékozódni. De ne bánkódjanak – vagy ne örüljenek? –, bevilágítunk ám a zenei idő zegzugaiba.Javaslom, ne késsenek! Időben érkezzenek, hogy otthon legyenek a zene idejében.”

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet.
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
Időpont:  október 3. (kedd) 18 óra
További estek: november 7. , december 5.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás