Pucsok Tünde és Ungár Cecília zongoraestje





A könyvtár eseményére a belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.12.
könyvtár zongora koncert

Műsor:
Pucsok Tünde
Bach: H-dúr prelúdium és fúga, BWV 892
Schubert: a-moll szonáta D.537
Liszt: Genfi harangok, S.160/9
Debussy: Boldog sziget
Ungár Cecília
Bach: g-moll prelúdium és fúga, BWV 861
Haydn: D-dúr szonáta, Hob. XVI:37
Debussy: Metszetek
Dubrovay László: A Clown utolsó álma

Mav-Szimfonikus-Zenekar-Unokak-es-nagyszulo
Fotó: Shutterstock

Ungár Cecília a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte tanulmányait dr. Domoszlai Erzsébet növendékeként. A gimnázium mellett a zeneiskolában tanult egészen az érettségiig. Számos hazai versenyen, koncerten vett részt kimagasló eredménnyel. 2016-ban a XIV. Nyíregyházi Országos Zongoraversenyen 2. helyezést ért el. Ugyanebben az évben a VII. Farkas Ferenc Zongoraversenyen I. helyezett lett. A 2017-ben megrendezett televíziós komolyzenei tehetségkutatón, a Virtuózokban a középdöntőig jutott. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakos hallgatója. Az alapképzésen idén diplomázott. Mentorai Falvai Katalin és a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Balázs János. A Budapest Music Centerben Szokolay Sándor műveiről készített videófelvételekben működött közre. Játszott a bécsi Mozart-házban és a Budapesti Nemzeti Múzeumban is. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral Mozart C-dúr zongoraversenyét (K.467), illetve Gershwin Kék rapszódiáját is eljátszhatta. 2021 novemberében, a Cziffra György emlékév keretein belül a londoni Covent Gardenben, a fertődi Esterházy-kastélyban is szerepelt tanárával.

Pucsok Tünde 2002-ben született Nyíregyházán. Zenei tanulmányait 2008 szeptemberében kezdte szülővárosában, a Vikár Sándor Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Tanára zongora szakon Körösparti Ágnes és Pólikné Smid Ildikó volt, szolfézst és zeneelméletet Hudivók Marianntól tanult. Zeneiskolai tanulmányai alatt megyei és országos versenyeken első helyezett lett. A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol Taraszova Marianna volt a zongoratanára. A konzervatórium Kodály-díjban részesítette, tanulmányai idején hazai és külföldi versenyeken ért el helyezéseket. Jelenleg a Zeneakadémia növendéke, a harmadik évét fejezte be. Főtárgytanárai Hargitai Imre és Gulyás István.

Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

Időpont: június 12. 18.00
Helyszín: FSZEK Zenei Gyűjtemény Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 





 





Ezeket olvastad már?
Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás