RETRO RÁDIÓ

Duna Karnevál – bemutatkoznak hazánk és a nagyvilág néptáncai, népzenéi!





A nemzetközi népművészeti fesztivál nyolc napján látványos programokkal mutatják be a Kárpát-medence és a világ gazdag népzenei és táncos örökségét, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.09.
Duna Karnevált Budapesten gálaműsor

Karneváli hangulatban, nemzetközi és hazai fellépőkkel, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 28. Duna Karnevált június 9. és 16. között, Budapesten.

dunai-karneval
Fotó: Facebook

A Múzeumkertben felállított nagyszínpadon látványos gálaműsorral és tértáncházzal mutatkoznak be a hazai és külföldi táncegyüttesek, emellett népzenei koncertekkel és a kézművesség világnapjához kötődően gazdag kézművesvásárral várják a népi kultúra iránt érdeklődőket, június 9-én és 10-én. A programok a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Népművészeti Egyesületek Szövetségével való együttműködésben valósulnak meg.

Fellép a Romengo, Körtánc című tánckoncertjét mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes, népzenei koncertet ad Pál István Szalonna és bandája. Gyerekeknek énekel Bognár Szilvia és zenekara, és megrendezik a V. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gáláját. Itt mutatkozik be hungarikumaink és a nemzeti értéktár több eleme: a kalocsai, matyó, sárközi, nagyecsedi népzenei és néptánchagyományok, a csárdás és a verbunk, de lesz cimbalom-, duda- és tárogatóbemutató, valamint élő kiállítás is.

Június 16-án, a fesztivál zárónapján a Duna Karnevál gálaműsora teszi fel a koronát a gazdag programsorozatra. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsoron a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művészének egyedülálló, közös műsorát láthatja majd a közönség.

Időpont: június 9-17.





 





Ezeket olvastad már?
Országos Star Wars rajongói találkozó

Országos Star Wars rajongói találkozó

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Családi öko-délután a Csobánka téren

Családi öko-délután a Csobánka téren

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás