„A Széchenyi István tér megújításának részletes tervezése sajnos máig nem történt meg, bár már a Lánchíd felújítása kapcsán és a rakparti tervpályázat kapcsán is napirenden volt az ügy” – írja Vitézy Dávid a facebook bejegyzésben.

„A beruházást annak felgyorsítása érdekében a Kormány 2021 májusában átvállalta a Fővárostól, azonban az elmúlt 11 hónapban a tervezés az alább részletesen kifejtett okokból, a Főváros hibájából nem tudott megindulni.

A Főváros vezetése, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes ennek ellenére minden alapot nélkülözően ma a BFK-t hibáztatta a késedelem miatt a közgyűlési pulpitusról leszólva, méltatlan stílusban, a BFK “töketlenkedésére” hivatkozva.

Hozzátette: Örülünk, hogy a Széchenyi István tér tervezése most fővárosi forrásokból megindulhat, ahogy a korábban szintén viták tárgyát képező trolik beszerzésére és a CAF-villamosok újabb vonalakon való közlekedtetése kapcsán is hirtelen meglett az eddig hiányzó fővárosi forrás.

Ezek után kitért a tényekre, többek között arra, hogy a másik ugyanekkor átvállalt, Közraktár utca – Salkaházi Sára rakpart szakaszon az új közbeszerzési eljárást a BFK kiírta, folyamatban van, a finanszírozására támogatási szerződéssel rendelkeznek, a tervezés idén tavasszal megkezdődik.

A részletes bejegyzést itt olvashatjátok: