Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztás keretein belül bemutatta az általa támogatott jelölteket és az Erzsébet téren összegyűlt nagyjából száz-százötven szimpatizánsával magyar nyelven ismertetni szerette volna a politikai programját, ám erre még súgógép segítségével sem volt képes. A képet ITT nézheted meg.

Karácsony, a hiperpasszív szónok nem tudott önálló gondolatokat kipasszírozni magából, borsodi szereplése során Gyurcsánytól ellesett színészi allűröket vetett be és Orbán Viktor beszédeiből plagizált mondatokkal villogott – szúrta ki a PestiSrácok.

Karácsony miskolci látogatása során ugyanis kiderült, hogy a miniszterelnök-jelölt jelölt még magyarul sem képes koherens, egymásra épülő gondolatokat megfogalmazó beszédet tartani. Az ellenzék által vezetett miskolci önkormányzat lapjában megjelenő képgaléria tanúsága szerint egy méretes képernyővel felszerelt súgógép segítette Karácsonyt abban, hogy előadja a többek között Orbán Viktortól plagizált programmondatokat.

A Fidesz észak-magyarországi szóvivője felháborítónak tartja, hogy forrásmegjelölés nélkül építette be vidéki haknijába Budapest főpolgármestere a magyar kormányfő gondolatait. „Senkit sem hagyunk az út szélén– idézte Miskolcon forrásmegjelölés nélkül a miniszterelnök szavait a súgógép képernyőjét pásztázó Karácsony.

„Nincs jogosítványa, nincs nyelvvizsgája, nincs PhD-je, nem rendelkezik a politikai vezetéshez szükséges legalapvetőbb kompetenciákkal sem, és sajnos azt kell mondjuk, hogy még betyárbecsülete sincs a főpolgármesternek, aki szemrebbenés nélkül felolvasta a súgógépről a magyar miniszterelnök szavait, ám forrásmegjelölés helyett lapított, úgy tett, mintha saját gondolatait adná elő” – ecsetelte a Karácsony Gergelyt plágiummal vádoló fideszes szóvivő.

Hollósy András azt is kifejtette, hogy a baloldali előválasztást csúcsra járató parádé során ízléstelen kampányelemekkel verik szét a miskolciak nyugalmát. Felidézte, hogy nemrég hajnalok hajnalán arra riadt fel több miskolci család, hogy csörög a telefon és a vonal másik végén egy automata játszotta le számukra Karácsony üzeneteit.