Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön videokonferencián találkozik az európai uniós tagállamok kormányfőivel, előtte pedig V4-es csúcstalálkozón is részt vesz.

A kormányfő a Facebookra csütörtökön feltett videójában azt mondta: „a nehéz brüsszeli járványhelyzet” miatt videokonferencián találkoznak egymással az európai uniós tagállamok miniszterelnökei, előtte pedig lesz egy V4-csúcstalálkozó.

Egyetlen témánk van, igazán fontos témánk, ez a vakcinahelyzet és a vakcinák beszerzése. Brüsszel vállalta, hogy a tagállamok számára beszerzi a vakcinákat. Ha ez sikerül, gyorsan megy, sok életet mentünk meg, ha lassan megy, akkor sok életet veszítünk” – közölte Orbán Viktor.

Hozzátette: „Ezért ma arról fogunk tanácskozni, hogyan vehetjük rá Brüsszelt arra, hogy az eddigieknél sokkal gyorsabban, olajozottabban és hatékonyabban szerezze be azokat a vakcinákat, amelyekkel aztán mi, a tagállamok miniszterelnökei és kormányai életeket menthetünk.”

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/448200643076365

 

Maratoni EIT előtt. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük” – írta egy korábbi Facebook-poszthoz Orbán Viktor.

COVID 2/135. Maratoni EiT előtt. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük // Before a marathon EUCO meeting. All matches last until we win. #nemzetitukor

Posted by Orbán Viktor on Thursday, March 25, 2021