Ahogy arról korábban a Metropol beszámolt, Kovács Ákos Aréna-koncerttel kezdte a ’22-es évet – vagy inkább folytatja a tavalyi termékeny esztendőt. A Kossuth-díjas dalszerző-énekes 2021 nyarán országjáró turnéra indult, több mint százezer érdeklődőnek játszott, emellett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának és imázsfilmjének munkáit fogta össze. Megjelent első novelláskötete, az Ezt nem lehet megúszni, aminek egyik írásából kisjátékfilmet is forgatott. Az évet Az utolsó békeév című kislemezzel zárta, ennek dalait ma élőben is hallhatta a közönség az Arénában. A teljes interjút ide kattintva éred el.

A koncert kapcsán Orbán Viktor posztolt egy közös képet Kovács Ákossal, a fotón azt láthatjuk, hogy a miniszterelnök épp kezet fog az énekessel.

Egy kis érdekesség a ma esti koncertről

Az utolsó békeév: A középlemez dalszövegeit ezúttal is Ákos jegyzi. Izgalmas gitár- és vonóshangzás jellemzi az új dalokat. Rafinált vokálok és korszerű szintetizátorhangzás váltakozik a szerzeményekben, Ákos fémtestű akusztikus gitáron, valamint szóló- és basszusgitáron is játszik. A címadó dal filmzenét idéző dobokat és a VoiSingers kórus hangját egyesíti. A kiadvány CD-változata digipack csomagolásban, gazdag fotóanyaggal jelent meg, az élő bemutatója régi és újabb dalok kíséretében, Ákos egykori bonanzás zenésztársa, Menczel Gábor közreműködésével szombaton élvezhette a nagyérdemű a Papp László Arénában.