A kérdéssort Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára és Pokorni Zoltán, Hegyvidék polgármestere szerkesztette, és a II. és a XII. kerület minden lakosához eljuttatták.

„Az egyik kérdés arra irányult, támogatják-e a kerületekben élő budai polgárok, hogy valamilyen módon kötelező legyen a koronavírus elleni védőoltás„ – írta Fürjes Balázs a Facebook-oldalán – „Még érkeznek a kitöltések, papíron és online egyaránt, de már tízezer válaszból is kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak… Háromféle válaszlehetőséget jelölhettek be a helyi lakosok: a teljes népesség számára kötelezővé tennék-e oltást, esetleg csak egyes szakmák számára, illetve hogy ellenzik a vakcinák kötelezővé tételét”.

Fürjes Balázs (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)

A budai válaszadók kétharmada a valamiképpen kötelező védőoltást támogatja. Egyharmaduk mindenki számára, egyharmaduk pedig bizonyos munkakörökben – például az egészségügyben – teremtené meg a kötelező védőoltás lehetőségét„ – írta posztjában Fürjes Balázs. Ez összhangban van Orbán Viktor pénteki bejelentésével, miszerint az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a koronavírus elleni vakcina felvételét.