Megrázta az embereket, ami Portugáliában történt. Az egészségügyi ellátórendszer kollabált és olyanok a csehországi adatok is, hogy további néhány száz fertőzés esetén nem tudják ellátni a betegeket – mutatott rá az európai helyzetre Kásler az Életközelben legújabb részében, ahol az újraindítás nemzetközi tapasztalataival kapcsolatosan beszélt.

Fotó: Kurucz Árpád/
Magyar Nemzet

A tárcavezető a magyar kormány újraindítással kapcsolatos álláspontjára kitérve elmondta, hogy figyelemmel követik a járvány lefutását és az adatok gondos elemzése után időről-időre fogják eldönteni, hogy mit lehet tenni.

Az ellenzék által csak pánikkormányzásnak aposztrofált intézkedésekre úgy reagált, hogy a kormány november 11-e óta nem változtatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáját, és ennek hatására mind a fertőzések, mind a kórházi ápoltak száma csökkent. Ha ezt nevezi az ellenzék pániknak, akkor ennél rosszabb Magyarországon soha ne történjen.

Az ápolók megbecsülését fizetésemeléssel fejezte ki a kormány

A miniszter az ápolók napjával kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar ápolók nem csak a társadalom folyamatos szeretetét érezhetik, hanem a folyamatosan emelkedő anyagi megbecsülést is, majd emlékeztetett: 2022-ig két és félszeresére emelkedik az ápolók fizetése.

A környezetünkben olyan jelenségek játszódtak le, ami rendkívüli óvatosságra int bennünket – mondta Prof. Dr. Kásler…

Posted by Emberi Erőforrások Minisztériuma on Friday, February 19, 2021