Bár Jakab Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy valahogyan letagadja azt, hogy testőrökkel jár a kampányrendezvényeire, egy, az Origo birtokába került felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a Jobbik elnöke az elmúlt napokban nem mondott igazat. Egy Zala megyei kistelepülés éttermébe a portál birtokában lévő felvétel tanúsága szerint legalább öt testőrrel ment be Jakab. A Jobbik elnöke az után bukott le, hogy testőrei fojtófogással földre vittek Hajdúhadházon egy járókelőt. Később Jakab szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte az érintett férfiakat, majd pedig azzal állt elő, hogy neki nincsenek testőrei, mert a „nép” a testőre.

Jakab Péter jól láthatóan több testőr társaságában ment ebédelni a Zala megyei Bak településen múlt heti kampánykörútja során – látszik az alábbi videón.

Mindennek azért van jelentősége, mert a Jobbik elnöke, miután nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amin a testőrei bántalmaztak egy férfit, azt mondta, hogy „szimpatizánsokról” van szó. Egy későbbi Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. Később Jakab azzal a nevetségessel állítással próbálta védeni magát, hogy neki nincsenek testőrei, mivel a „nép a testőre”. A Bakon készült felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Jakab Péter legalább öt testőrrel ment be a kis település éttermébe. mindezek alapján pedig a Jobbik elnökének minden korábbi állítása megdőlt, mert jól láthatóan nem a „nép”, hanem öt nagydarab férfi védelmezi.