A 2021. november 18. napján „Jakab Péter családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön” címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, mely szerint az Etele úti ingatlannak Jakab Péter nővérének férje az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonosa, abban a hamis színben tüntettük fel híreszteléssel, mintha a bejegyzésre csak azért került volna csak sor, hogy a pártelnök neve ne szerepeljen a tulajdoni lapon.

A valóság ezzel szemben az, hogy az ingatlant ténylegesen Jakab Péter nővérének férje vásárolta meg.

Állítják, hogy Jakab Péter megtévesztő módon kettős életet él, egészen mást mond és mutat, mint ami a valóság. Szerintük az csak a jéghegy csúcsa, hogy Jakab Péter az Országgyűléssel béreltet magának egy lakást, amit aztán dupla haszonnal másnak kiadnak. Vannak ennél sokkal durvább dolgok is a tarsolyukban – számolt be az újabb hírről a Bors.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezúttal Jakab Péter családi ingatlanbirodalmáról hoztak dokumentumokat, elsősorban tulajdoni lapokat.

Ezekből kiderült, hogy a pártelnök családtagjai az elmúlt időszakban Budapest XI. kerületében sorra veszik a lakásokat Budán, egy jó befektetésnek számító, ugrásszerű fejlődés előtt álló területen.

Meglepő módon egymástól szinte néhány lépésnyi távolságra, Kelenföldön az új pláza közelében vásárolnak Jakabék, mint akik trükkös ingatatlanszakértőként jó előre pontosan felmérték, hogy az Etele Plaza megnyitása szinte azonnal 20–30 százalékkal felértékeli a környékbeli lakások árát.

És mintha valamiért fontos lenne a Jakab-klán számára az is, hogy 4-5 perc sétával valamennyi ingatlanuk gyalog bejárható legyen!

Sajátos módon még Jakab kamulakása is ugyanezen a környéken található. Amint azt a Bors elsőként megírta, Jakab itt Kelenföldön béreltet magának egy lakást az Országgyűlés Hivatalával, amiben azonban egyáltalán nem lakik. Az ingatlant a tulajdonossal, miskolci szomszédjával összejátszva kiadták másnak, vagyis ezzel a sunyi trükkel dupla haszonra, havi legalább félmillió, éves szinten akár 6 milliós haszonra tehetnek szert.

De nézzük sorra a Jobbik vezető politikusai által készített családi ingatlanleltárt!

Először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanbizniszbe. Rácsaptak egy Fehérvári úti lakásra, ez lett a családi birodalom első darabja. Aztán jött egy lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag, a Jakab nővér anyósának a nevén fut.

Nem álltak itt meg, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ezt a lakást tavaly decemberben már kizárólag Jakab testvérének a férjére íratták. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy családi strómant választottak.

Elgondolkodtató az is, hogy Jakab korábbi lakásbérlete – persze ezt is az Országgyűlés Hivatal fizette – ugyanabban a házban volt a földszinten, ahol most néhány hónapja újabb ingatlan vettek…

A dokumentumokat, tulajdoni lapokat bemutató pártvezetők, a Jobbik elnökségi tagjai további dokumentumokat is ígértek Jakab Péter „kettős életéről”, a választókat, a Jobbik tagjait, de az egész közvéleményt félrevezető trükkjeiről. Külön kérték, hogy hangsúlyozzuk, a Jobbik megmentésének szándéka vezeti őket – írja a Bors.