Az alapítvány közleménye szerint az egyszülős és nagy családok tagjai a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban mintegy 3200-an nyaralhatnak ötéjszakás turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

Az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal – írták.

A nyaralásra a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni. A két közhasznú szervezet jelképes, ezerforintos hozzájárulást kér családonként az üdülésért. A közleményben idézik Tóth Krisztinát, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóját, aki elmondta: nagy öröm nekik, hogy „a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére” idén is biztosítani tudják a nyári kikapcsolódást azok számára, akiket különösen sújtanak a háború kedvezőtlen hatásai. „Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, óriási szükség van a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei” – írták.

A vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalásának jegyében éves szinten milliárdos nagyságrendben támogatja a legrászorultabbakat. Emellett idén az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett, amelyre gyorsan kellett reagálni, így – szintén a Hunguesttel együttműködésben – mintegy 12 ezer vendégéjszakát biztosítottunk a menekültek számára térítésmentesen” – fogalmazott Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány bíráló bizottságának elnöke is.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette: „minden szülő számára a gyermekei az elsők, rájuk gondol akkor is, amikor jó dolgok várnak rájuk, s akkor is, amikor gond terheli életüket. A Pro Filii Alapítvány által felajánlott üdülés mindkét helyzetre nagyon szép és nagylelkű választ ad” – mondta.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője úgy fogalmazott: „sok egyszülős család számára a nyaralás, a pihenés csak álom (…). Ezért is rendkívül fontos, hogy azok az egyedül nevelő szülők és egyszülős gyerekek is eljuthassanak nyaralni, akik ezt saját erőből sehogy sem tudnák megoldani.”