Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága a 28 éves M. Zoltánnal szemben – írja a Police.hu.

A férfi ugyanis a csalás egyik leggusztustalanabb módját választotta, az emberi naivitást és a magyar drukkerek reményét használta ki. Aki eddig nem tudott szerezni belépőjegyet az itthoni társrendezésű Európa-bajnokság meccseire, azoknak a Facebookon keresztül adott el kamubelépőjegyeket.

Képzelhetitek mennyire fájdalmas lehet, amikor fél évig gyűjtöd a pénzt, hogy személyesen részt vehess a hazai pályákon rendezett Eb-mérkőzéseken, ahol akkora sztárok is játszani fognak mint C. Ronaldo, vagy éppen Lewandowski, majd miután elutaltál akár 90 ezer forintot is, hoppon maradsz és nem kapsz cserébe semmit.

Az átvert vásárlók csak a kedvenc csapatuknak szerettek volna szurkolni élőben (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)

A weboldal szerint 4 embert már biztosan kihasznált a szívtelen reménygyilkos, aki 24 000 forint és 96 000 forint közötti összegért árulta a hamis Eb-jegyeket. Az egyenruhások továbbra is keresik azokat szurkolókat, akiket átvert M. Zoltán. Az akciónak akár 40 áldozata is lehet.

A „belépőjegydílertől” egyébként egyikőjük sem kapott végül kézhez valódi tikettet.