A Telex kedd reggel megjelent cikkéből, ami az ellenzéki összefogás kampányának teljes kudarcát dolgozza fel, világosan kiderült, hogy a baloldalt továbbra is Gyurcsány Ferenc vezeti.

A portál terjedelmes beszámolója szerint a baloldali pártelnököknek a választási kampány során volt egy titkos, belső levelezési felülete a Signal üzenetküldő alkalmazáson. Itt, egy „Elnökök” nevű csoportban hangolták össze a kampányeseményeket, és beszélték meg a napi teendőket, de a vitás kérdéseket is itt próbálták rendezni – gyakorta egymás torkának esve. Gyurcsány például decemberben, egy heves szóváltást követően olyan üzenetet írt ide Márky Zaynak, hogy „a kapitány légyszíves vezessen, és ne ócsárolja azokat, akiket vezetnie kell”.

A titkos levelezési csoport története aztán egy beszédes momentummal ért véget: az április 3-i, csúfos ellenzéki választási vereség másnapján, Márki-Zay Péter kapott egy olyan értesítést a felületen, hogy „Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból.”

Ez a jelenet mindennél jobban bizonyítja, hogy a baloldali térfélen továbbra Gyurcsány fújja a passzát szelet. Lényegében ő dönti el egy személyben kit kell levenni sakktábláról, és épp ki kerülhet helyzetbe.

De nem ez volt az egyetlen esemény az ellenzéki kampány során, ami bizonyítja, hogy továbbra is Gyurcsány az úr a baloldalon. Történt ugyanis, hogy egy januári megbeszélés során, amikor is az ellenzéki összefogás elött tornyosuló problémákat vitatták volna meg a pártelnökök, Gyurcsány indulatosan kiosztotta Karácsony Gergelyt Márki-Zay miatt.

Baszd meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert, ez a te felelősséged” – üvöltötte a bukott kormányfő a főpolgármesternek, akit azért vont felelősségre, mert visszalépett az előválasztáson, és ezzel helyzetbe hozta Márki-Zayt.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!