Fekete Dávid pere folyamatosan tartogat meglepetéseket. A csalással vádolt énekest a rendőrök a győri járásbíróságra szállították, ahol a bíró az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 1 hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amit azzal indokoltak, hogy hajlamos lehet újabb bűncselekmények elkövetésére is.

A döntéshozatal után Dávid és az ügyvédje is fellebbezett.

A tárgyalás előtti pillanatok (Fotó: Bors/MO)

A bíróság előtt már várták áldozatai

A feszült hangulatot csak fokozta, hogy a vádlotton kívül két sértett is megjelent a helyszínen, amikor a rendőrök kíséretében megérkezett a győri járásbíróság elé Fekete Dávid.

Egyikük állítása szerint 75 millió, a másik szerint 43 millió forintot bukott a volt megasztárossal való ismeretség miatt.

Több fújogás és ordibálás is elhangzott, amíg a vádlottat bevitték az épületbe. Bár oda már nem mentek be az érintettek, de a kísérői nem bízták a véletlenre, és a döntés meghozatala után egy rendőr alezredes figyelmeztette a média képviselőit, hogy el sem indulnak a gyanúsítottal, amíg nem megy el mindenki a folyosóról.

A sértettek kifelé is várták a vádlottat, hogy legalább Dávid szemébe nézhessenek, ezzel is demonstrálva, hogy nem fognak meghátrálni.

Két éve tart a rémálom

„Azt szeretném, hogy Dávid tudja, a végsőkig fogok harcolni’ – mondta el Andrea, az egyik sértett, aki rengeteg pénzt adott kölcsön az autókereskedéssel foglalkozó férfinak. Andrea nemcsak pénzt adott neki, hanem az autóját is, amit Dávid adott volna el az autókereskedésében.

55 millió forintot adtam neki kölcsön, amit három részletben fizettem neki, ráadásul a kocsimat is odaadtam, hogy adja el – mesélte Andrea, aki azt állítja, hogy jóban volt Dáviddal, ezért el is hitte neki, hogy a kocsi eladásakor a szerződéssel minden rendben van, de természetesen nem volt.

Andrea a bíróság előtt meséli a történetet (Fotó: Bors/MO)

Dávid azt állította, a vevő csak később jön, de egy kitöltetlen szerződést rakott elénk. Mondtuk, hogy így nem írunk alá egy kitöltetlen valamit, két óra múlva visszajövünk. Így is lett, addigra viszont előre ki volt töltve és alá volt írva a szerződés. Dávid azt mondta: pár napon belül fizeti az autót. A párom besétált az okmányirodába, be is jelentette szépen az adásvételt. Erre pár nap múlva Dávid azt találta ki, hogy hadd fizesse ki részletekben a kocsit, mert a vevő mégsem veszi meg – mesélte Andrea, aki természetesen ekkorra már sejtette, hogy itt átvevésről lehet szó.

Az lett a vége, hogy az én autómat tartozás fejében odaadta egy másik embernek” – tette hozzá a sértett nő, aki ráadásul azt is pontosan tudja, hogy kinél van éppen az autója. Elmesélte azt is, hogy ezzel nincs vége a felháborító esetnek. Andrea sértettből vádlott lett, miután Dávid még jól fel is jelentette őt. Hozzátette: úgy tudja, másokkal is ezt tette, mert így arra számított, hogy ezzel időt nyer. Egyébként rettentően boldog, hiszen úgy érzi, ezzel legalább kikerült a képből Dávid, aki Andrea tudomása szerint még a letartóztatása előtti napokban is simliskedett.

„Én csak azért örülök neki, mert Dávid így már nem tud tovább szélhámoskodni, és ennek nagyon örülök. Legalább 30 napra megnyugszunk, és közben reménykedünk az igazságszolgáltatásban” – felelte arra a kérdésre, hogy örül-e a jelenlegi döntésnek.

Nem túl bizalomgerjesztő cég

Amikor felkerestük a cég volt helyszínét, egy lerobbant, nem túl bizalomgerjesztő kis bódét és egy telket tálaltunk. Mostanra már nincs ott senki és semmi.

A vállalat nyomai Győrben (Fotó: Bors/MO)