RETRO RÁDIÓ

Czeglédy Csaba újra bíróság elé áll csütörtökön





Fontos mérföldkőhöz érkezik a héten a 6 és félmilliárdos költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő Czeglédy-per.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.14.
vád

Bár az elmúlt két évben Gyurcsány ügyvédje trükkök százait vetette be, hogy akadályozza, húzza az eljárást, Czeglédy Csaba a héten, három évvel az után, hogy őrizetbe vették, bíróság elé áll, méghozzá elsőrendű vádlottként – bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával – írja a Pesti Srácok.hu. Mivel Czeglédyt korábban adócsalás és okirathamisítás miatt kétszer is elmarasztalták, visszaesőként és főként a bűnszervezetben való elkövetés miatt akár 20 évet is kaphat.

A lap azt írja, a héten egyébként nemcsak Czeglédy vádlotti kihallgatása várható a Kecskeméti Törvényszéken, hanem a büntetőügy kulcsfiguráját, A. Zoltánt is vádlottkénti kihallgatásra idézték – ő volt az, aki elsőként tett terhelő, feltáró vallomást a bűnszervezet vezetőjére: Czeglédy Csabára.

Fontos mérföldkőhöz érkezik a héten a 6 és félmilliárdos költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő Czeglédy-per (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szerdán és csütörtökön két fontos tárgyalási nappal folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen, bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. A szerdai napon az egyik strómant, A. Zoltánt, a büntetőper kulcsfiguráját hallgatják ki vádlottként, majd csütörtökön magát Czeglédyt. Ezzel a bíróság a vádlotti kihallgatások végére ér. A Pesti Srácok információi szerint A. Zoltán és Czeglédy is vallomástételre készül.

Ahogy arról többször beszámolt a lap, A. Zoltán volt az első, aki megbukott a láncban, a bebukott makói iskolaszövetkezet aztán az egész hálózatot berántotta. A Kopernikusz Iskolaszövetkezet ügyében külön szálon indult büntetőügy: itt 550 millió forint tűnt el a vád szerint. A. Zoltán két évig hallgatott, majd az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt megtörte a jeget, vallott. Vallomása szerint ő csak a nevét adta ahhoz, hogy Czeglédyék adót tudjanak csalni. Vagyis tipikus stróman volt. Első fokon a szombathelyi férfit 3 év szabadságvesztésre ítélték. Ami érdekesség, hogy vallomása után az ügyészség módosította a vádat, és a terhelteket csak bűnsegédként ítélték el – főbűnös nélkül. Másodfokon A. Zoltán ítéletét hatályon kívül helyezték – mert időközben az egész bűnszervezet ellen vádat emeltek. A kérdés: vajon A. Zoltán ezúttal beszél-e, és ha igen, mit mond? Bár a vádhatósággal kötött egyezséget visszavonta és az országból is eltűnt, azt neki is tudnia kell, ahogy Czeglédynek is: a már elhangzott vallomásokat nem lehet semmissé tenni.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás