A Belváros ötletével büszkélkedik a momentumos polgármester





Soproni Tamás, a VI. kerületi momentumos polgármester a Facebookon dicsekedett el egy olyan eredménnyel, amit már korábban Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere megvalósított.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.05.
V. kerület VI. kerület más tollával

A Magyar Nemzet fedezte fel Soproni Tamás mai Facebook-bejegyzésében, hogy a VI. kerületi momentumos polgármester úgy fogalmazott: a fővárosi kerületek közül elsőként ők szabályozták az airbnb-s lakáskiadást, így csak olyan házban lehet majd magánszálláshelyet üzemeltetni, amelyben a lakók erre engedélyt adnak.

Mint írja, rendkívül hosszú egyeztetést folytattak ebben a kérdésben a lakókkal és a szálláshelykiadókkal.

Ugyanakkor két évvel ezelőtt Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy önkormányzati hatáskörben az elsők között ők alkottak az airbnb-s lakáskiadásra vonatozóan helyi szabályozást, amely a társasházi közösségek érdekeinek, igényeinek érvényesítésére adott lehetőséget.

A nagyfokú érintettség okán a rövid távú lakáskiadás ügyét folyamatosan figyelemmel kísérjük – emelte ki akkor Szentgyörgyvölgyi Péter. Hozzátette: aki szeretne az ingatlanjában airbnb jellegű szálláshelyet üzemeltetni, annak a ház többi lakójával kell ezt jóváhagyatnia.

A Magyar Nemzet megkereste Soproni Tamás bejegyzésével kapcsolatban a Belváros önkormányzatát, ahol megerősítették, hogy először az V. kerület rendezte a kerületek közül a airbnb-s lakáskiadásról a helyi szabályozást, és megerősítették azt is, hogy a témában Szentgyörgyvölgyi Pétert nagyjából egy hónapja kereste Soproni Tamás azzal kapcsolatosan, hogy az V. kerület hogyan szabályozza az airbnb kérdését, amelyről Szentgyörgyvölgyi részletesen tájékoztatta a VI. kerület vezetőjét. Az egyeztetést a múlt szerdai Fővárosi Közgyűlésen szóba is hozta a Belváros polgármestere, amikor az új parkolási rendszer bevezetéséről vitatkoztak a képviselők.

A Belváros önkormányzata tájékoztatta a lapot arról is, hogy rendeletük nemcsak előbb született meg, így elsőként ők szabályozta az airbnb-t, de részletesebb is, mint a VI. kerületé, mert ők arról is rendelkeztek, hogy legyen szó intézményi vagy lakóingatlanról, egy társasházban csak öt százalék lehet az airbnb-re használt ingatlanok száma.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás