Gála: Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Szerdán tartották meg a horgászversenyzők ünnepét a Gödöllői Királyi Kastélyban.Megosztás
Szerző:
2023.03.30. 12:40
gála

2022. minden eddiginél sikeresebb, eredményesebb év volt. Dr. Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese megnyitójában összegezte, hogy az 50 világbajnok és 91 magyar bajnok méltón reprezentálja a világelitbe tartozó magyar horgászsportot. E sikerekhez a versenyzők és horgászvezetők mellett horgászszervezetek, intézmények és támogatók is hozzájárultak. Dr. Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket.

Fotó: Mogyorossy Márton / Miniszterelnöki Kabinetiroda

Az Országos Versenyhorgász Bizottság tagjai öt évre szóló megbízást vehettek át és ugyancsak fél évtizedes megbízást kaptak az egyes szakágak vezetői és a pályázat útján kiválasztott szövetségi kapitányok is. A Magyar Csapat (Team Hungary) sporttámogatói rendszer keretei között az Agrárminisztérium, a sportért felelős Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Versenysport Szövetség mellett már 36 különböző cég vesz részt a támogatásban, amit ezúton is megköszönt a Szövetség – írták a Mohosz oldalán.

A gálán az év horgászsportolója címeket is átadták

A 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül Nagy Hunor, a hölgyek közül Walter-Barna Diána, míg a felnőtt férfiak kategóriájában Bakó Péter vehette át az elismerést.

Életműdíjjal ismerték el a castingsportban és az úszóválogatottban is jeleskedő, 82 esztendős Slemmer Ferenc több évtizedes sportolói életútját. A sportgáláról részletesen a Magyar Horgász májusi számában olvashatnak, a fényképes galériát a Mohosz Facebook-oldalán tekinthetik meg.

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás