Azt írták: az első két nyári hónap átlaghőmérséklete 22,9 Celsius-fok volt, ami 1901 óta a legmagasabb érték.

A június a harmadik legmelegebb, a július pedig a legmelegebb volt a múlt század eleje óta Magyarországon – közölték, megjegyezve: „az augusztus egyelőre biztatóbbnak néz ki”.

Nyáron már négy hőhullám is volt Magyarországon. A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tiszti főorvos több alkalommal hőségriasztást, hőségriadót rendelt el.

Az előrejelzések alapján augusztus első hetében nem várható tartós hőség, de a hétvégén ismét melegszik az idő, vasárnap akár 36°C is lehet.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint holnap fátyol- és gomolyfelhők zavarják az augusztus eleji napsütést. Zápor, zivatar inkább csak az északi tájakon fordulhat elő. 26–32°C közötti értékeket mérhetünk a legmelegebb órákban. Az északnyugati szél élénk lesz.

A fővárosiak egy kicsit fellélegezhetnek a héten (Fotó: Nagy Zoltán/ Metropol)

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. A csapadékos idő hatására a hőmérséklet is csökken: mindössze 20–27°C valószínű délután. Végig élénk lesz az ÉNy-i szél.

Pénteken mindenhol csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Délutánra a szél is mérséklődik. Reggel 14, délután 27°C körül alakul a hőmérséklet.

A hétvégén sok napsütés, kevés gomolyfelhő valószínű. Száraz lesz az idő. 30–35°C köré erősödik a nappali felmelegedés.