Ezeket neked is ki kell próbálnod!
A húsvét elképzelhetetlen főtt sonka, tojás, torma nélkül. A dietaesfitnesz.hu most összegyűjtött 3 fantasztikus receptet, amik miatt még az alakodat sem kell féltened!
Hozzávalók:
Recept:
Keverjünk krémet a szobahőmérsékletű vaj, a krémsajt, a mustár és a félbevágott főtt tojásokból kivett tojássárgák felhasználásával. Az alapmasszát sózzuk, borsozzuk, majd háromfelé választjuk. Az egyik adagot hagyjuk meg natúran. A másikba keverjünk apróra vágott kaliforniai paprikát, a harmadikba pedig kígyóuborkát. A háromféle krémet töltsük vissza a tálcán elrendezett fél tojásokba.
Kenjük meg a sonkaszeleteket 1/3-ad rész natúr sajtkrém, 1/3 rész sűrű besamelmártás és 1/3 rész reszelt torma keverékével, majd csavarjuk föl.
Hozzávalók:
Recept:
Tegyük az átszűrt alaplébe a zselatint, és gyenge lángon melegítsük addig, míg a kristályok feloldódnak – forralni nem szabad –, majd hagyjuk hűlni. A forma aljára öntsünk egy keveset a már csak langyos zselatinos léből, a forma belsejét pedig kenegessük ki ecsettel. Tegyünk egy-egy petrezselyemlevélkét az ívekbe, szépen díszít! Ekkor már láthatjuk, ha a zselatin szépen dermed. Mehet is a hűtőbe! Ha az első réteg megkötött, terítsük rajta szét a zöldborsót, répát, esetleg kukoricát, spárgát is használhatunk, jöhet egy újabb adag zselatin, majd irány a hűtő! Következő körben a negyedbe vágott tojásokat fixáljuk a zselatinnal, a formát tegyük újra a hűtőbe! Ha ez a réteg is megkötött, a kimaradó helyet rakjuk meg kockára vágott sonkával, majd töltsük fel a formát színültig a zselatinos lével. Csak közvetlenül a tálalás előtt borítsuk ki a formából! A zselatin könnyen elválik az edény falától, ha egy kés hegyéves segítünk neki.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre