
Vízparti közösségi tér vár a Római parton ingyenes programokkal és finom falatokkal
Hamisítatlan Duna parti hangulat várja a látogatókat
Itt a 10+2 legjobb étterem és mutatjuk Rácz Jenő dobostorta újítását! Az Év étterme gálán Rácz Jenő duplázott.
A hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Várkert Bazárban kihirdették 2025 legjobbjait. Az Év Étterme díjat idén az őriszentpéteri Pajta nyerte, konyhája élén Akács Istvánnal. Hatalmas érdeklődés övezte az Év Étterme gálát idén.
A Best Of The Best címet továbbra is a fővárosi Stand, Szulló Szabina és Széll Tamás vendéglátóhelye őrzi.
Rácz Jenő duplázott az idei gálán. A külföldről hazatérő séfnek, aki egy népszerű televíziós főzőműsor zsűritagjaként is ismert, mindkét budapesti éttermét díjazták, a TOP 10+2 között jelölve ki helyüket.
A Rumour by Rácz Jenő és a Costes Csoport másik egységét is Rácz Jenő vezeti. Idén nyártól pedig Rácz Jenő konyhájának rajongói már az alsóőrsi Ypsilon kikötőben is kóstolhatják a sztárséf ételkölteményeit.
Az Y by Rácz Jenő dobostortáját vaníliafagylalttal gondolta újra. Mutatjuk videón, hogyan.
Az Év Szerethető Étterme az Alelí Budapest lett, az Év Fenntartható Étterme díjat a SALT érdemelte ki. Számos szakmai különdíjat is kiosztottak: idén először az Év Legjobb Pizzája elismerést az Anyukám Mondta kapta, az Év Ifjú Séftehetsége díjat pedig Tóth Keve, a Casa Christa új séfje vehette át. A szervizszakma kiemelkedő alakjait is elismerték: az Év Szervizembere díjat Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je érdemelte ki, Az Év Sommelier-je pedig Kiss Ferenc, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-je lett.
Dining Guide Év Étterme Díj: Pajta
Akács István az egész csapatnak tulajdonítja a sikert. Íme.
• Dining Guide – Master Good Best Of The Best Restaurant: Stand
• Dining Guide – Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme: Alelí Budapest
• Dining Guide – Bibo & Cleaneco Az Év Fenntartható Étterme: SALT
• Dining Guide Az Év Legjobb Pizzája: Anyukám Mondta
• Dining Guide – Chef Market Az Év Ifjú Séftehetsége: Tóth Keve, Casa Christa
• Dining Guide – Caffé Perté Az Év Szervizembere: Becker Gábor, Kollázs Brasserie & Bar
• Dining Guide – Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelierje: Kiss Ferenc, Alelí Budapest és Bibo Budapest
• Platán Gourmet Étterem
• Rumour By Rácz Jenő
• Pajta
• 42 Restaurant
• SALT
• Babel Budapest
• Essência Restaurant – Tiago & Éva
• Sauska 48
• Borkonyha Étterem
• Costes Downtown
• Spago Budapest By Wolfgang Puck
• Costes Restaurant (Rácz Jenő)
Az Év Ifjú Séftehetsége, Tóth Keve a Casa Christa séfje a gálán tartott ételkóstolón, a műszak végén megmutatta nekünk a hideg vajtöklevesét is. Szerettük.
Hamisítatlan Duna parti hangulat várja a látogatókat
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre