RETRO RÁDIÓ

Milyen csapdákat rejt Cyber világ? Drakula tényleg a digitális világban vár ránk?





Valóban féltenünk kell magunkat vagy a gyerekeinket az internet hatásaitól? Tényleg okosabbak a kütyüjeink nálunk? Megrázóbb ma a fiataloknak egy online atrocitás, mint egy valós helyzet? Mi pontosan a cyber tér, és mi az a cyber bullying? Avagy, Drakula tényleg a digitális világban vár ránk minden pillanatban?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.13.
virtuális világ

Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a október 17-én, szombaton a veszprémi Agóra Kulturális Központban, ahol élőben tartanak az ország legavatottabb és legismertebb

szakemberei arról előadást, hogy mennyire élünk ténylegesen veszélyes életet a cyber világban, és mit tudunk tenni, hogy megvédjük saját magunkat vagy a szeretteinket.

„A cyber világ csapdái – Online vízió-offline realitás” konferenciát a Facebook oldalon is követhetik majd az érdeklődők.

A napot Pál Feri atya indítja a nagy kérdéssel, vagyunk-e olyan okosak, mint az eszközeink, vagy csak szándékosan tettetjük magunkat vaknak, és hiszünk el mindent, amit a digitális világ közvetít felénk?

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni harcát vezető szakembere Online fogság - offline szabadulás című előadásában a munkája folyamán rögzített kisfilmeken keresztül tárja a közönség elé, mivel járhat az, ha kellő ismeret hiányában, instabil társadalmi hálóval próbál egy fiatal mindent lekövetni – rosszabb esetben megélni a valós életében -, amit a virtuális világban tapasztal.

dr. Tessényi Judit gazdaságpszichológus-közgazdász, a szegedi Szerencsejáték Zrt. volt igazgatója, aki zárva a délelőttöt, saját könyvén keresztül, részben börtöninterjúk eredményeiből összeállított kutatásait felhasználva mutatja be, milyen következményekkel járhat az online szerencsejáték függőség.

dr. Zacher Gábor toxikológus Digitális vérszívás, vagyis Drakula a telefonban című előadásával térünk vissza, ahol többek között mindenkit szembesít azzal, miért rettegünk attól, hogy elfelejtenek bennünket az online „barátaink” ha 1 órát nem nézünk rá a facebook oldalunkra, ahogy azt is mindenki gondolatába vési, hol is vannak a valós ismeretségeink.

Villányi Gergő, pszichológus, újságíró veszi át a szót, aki Az online világ sötét oldalát mutatja be a fake news-on, sadfishing-en és az influenszer-jelenségen keresztül.

A napot két rendhagyó beszélgetés zárja, ahol az elsőben a “FOMO – Megosztod, és uralkodsz” című film fiatal főszereplőjével, László Pannával és Bouquet Gergellyel, akik az idei Magyar Filmszemle nagyjátékfilm kategóriájában szinte az összes pontban jelölésre voltak érdemesek elmesélik, elmesélik, milyen élmény volt – élmény volt-e egyáltalán – 20 évesen leforgatni ezt a filmet, és miért tartják fontos társadalmi üzenetnek a 90 perces mozifilm tartalmát.

Végül pedig, aki még nem tudná, ki a ma már világhírű, szomorú arcú mém, a közel 70 évesen villamossági szakemberből online sztárrá vált Arató Andrást, avagy, Hide the Pain Harold, most megismerheti és meghallgathatja boldog-szomorú mindennapjait a cyber világban, valamint bemutatja a Kapcsoljegyből! applikációt, ami mindenkinek segítség lehet, aki bántalmazás áldozata lett, vagy úgy érzi, bántalmazó környezetben él, és nem tud kihez fordulni segítségért.





Ezeket olvastad már?
Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás