Intelligens robotkutyussokkal igyekeznek jobb kedvre deríteni a karanténba kényszerült időseket többek közt a Sony fejlesztői. A kis kedvencek szinte teljesen úgy viselkednek, mint az igazi kutyák, sőt, akár monitorozni is képesek „gazdájuk” egészségi állapotát.

A robotebek nemcsak végtelenül aranyosak, de különösen okosak is. Reagálnak a mosolygásra csakúgy, mint a simogatásra vagy épp a dicsérő szavakra. A többféle verzióban elérhető, mesterséges intelligencia vezérelte robotkutyák között még olyat is találhatunk, amely puha szőrzetének köszönhetően a dédelgethető öleb szerepét is képes betölteni – írja a Bors.

A különösen empatikus high-tech-fejlesztés nagy segítséget jelenthet olyan helyzetekben, amikor valakit teljes magányra kényszerít a fertőzés – ám nemcsak a bezártságot kompenzáló, lelki egészségre gyakorolt pozitív hatás miatt. Egyes „példányok” ugyanis programozásuk révén arra is képesek, hogy folyamatosan monitorozzák tulajdonosuk egészségi állapotát, ezáltal lehetővé téve, hogy a családtagok a beteg állapotrosszabbodása esetén azonnal segítséget kérhessenek.