A magánytól való félelem miatt sokan inkább együtt maradnak párjukkal még akkor is, ha már nem érzik mellette jól magukat. De megéri egy mérgező kapcsolatban élni? Az alábbiakban öt jelet mutatunk, melyekből ha magatokra ismersz, jobb továbbállni.

Fotó: Shutterstock

A mérgező kapcsolat egyik jele, ha borzalmasan érzed magad és tudod, hogy a negatív érzéseket folyamatosan elnyomod magadban. Ha feladtad éned egy fontos részét, tedd fel magadnak a kérdést: megéri?

Rossz jel az is, ha félsz a szakítástól. Ha attól tartasz, hogy képes tönkretenni az életed és az elválás után szörnyű történeteket mesélni rólad, netán zaklatna vagy megfélemlítene, akkor te már a lelked mélyén sejted, mi lenne a helyes döntés. Ha tudod, hogy partnered az a fajta ember, aki méltatlanul reagál az elutasításra, még jobb ok arra, hogy azonnal szakíts!

Az is vészjelzés, ha úgy érzed, hogy nem mondhatod el a véleményed, mert a párod nem veszi figyelembe. Ha csak azt akarja, hogy őt csodált, akkor alapvetően egyszemélyes kapcsolatban élsz – írja a tradingaverage.com. Ideje olyasvalakit keresni, akinek igazán számítasz!

Legyen gyanús, ha azok az emberek, akiket régóta ismersz és mindig a javadat akarják, nem kedvelik a párodat. Mivel ők kapcsolatotok külső szemlélői, jobban rálátnak párod valódi személyiségére. Kérd ki a véleményüket, akkor pedig azonnal lépj, ha a párod megpróbál elválasztani tőlük.

Akkor sincs minden rendben, ha az együttlét érzelmileg és szellemileg is kimerítő. Elkezdtél szorongani és az egészséged sem az igazi? Először meg kell határoznod, hogy tényleg a kapcsolatod szívja-e el minden energiád. Ha idáig jutsz, érdemes lehet szakember segítségét is kérni, hisz az egészséged visszaszerzése első helyen kell álljon a rangsorban. Ha szakítasz, akkor is időre lesz szükséged ahhoz, hogy ki tudj kapcsolni.

Akárhogy is, tartsd észben, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasvalakivel legyél, aki megfoszt minden örömforrástól.