A nyelvtanulás jótékony hatásai





Valószínűleg mindenki tudja, hogy a nyelvtanulástól okosabbak lehetünk, hiszen frissen tartja az elmét és olyan világokba láthatunk bele, amikbe ismeretek nélkül nem tudnánk. Vannak trükkök és módszerek, amikkel sokkal hatékonyabb lehet a folyamat, most azonban inkább egy kicsit a jótékony hatásokra terelnénk a hangsúlyt. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.27.
oktatás

Miért jó a nyelvtanulás?

Elég tág a kérdés, de megpróbáljuk megválaszolni, hogy vajon milyen előnyökkel is szolgál, ha ismersz valamilyen nyelvet. Számos kutatás bebizonyította, hogy azok az emberek, akik több nyelven is beszélnek, azoknál a beszéd, az emlékezet és a tudatosság is javul az idők során. Ez tulajdonképpen magában foglalja, hogy sokkal hatékonyabban koncentrálnak ezek a személyek, mint azok, akik csak anyanyelvükön társalognak.

Javítja a megismerési készséget

Amellett, hogy az idegen nyelv tanulása jobbá teszi a gondolkodást, javítja a megismerési készséget is. A tudományos megfigyelések bebizonyították, hogy akik minimum két nyelven beszélnek, sokkal magasabb intelligenciával rendelkeznek, valamint jobb az olvasás- és beszédképességük is. A változások azonban nem csak kis korban jelentkezhetnek, így érdemes akár később is belefogni egy új nyelv elsajátításba. Mivel az agyunk az életünk során szinte állandóan fejlődik, így nincs olyan kor, amely nem tenné lehetővé különleges ismeretek szerzését.

(Képek forrása: Pixabay)

Később öregszünk meg

A skót egyetem kutatói azt is sikeresen megállapították, hogy az agyunkat serkenthetjük, a nyelvismeret képes felvenni a harcot a korai öregedéssel. Ez azt jelenti, hogy esetleg egy késői angol vagy német tanulással a testünk ellenállóbb lehet a demencia néhány típusával. Azok között, akik legalább egy nyelvet beszélnek a sajátjukon kívül, 4–5 évvel is késleltethetőek az öregedés első jelei. Néhány esetben ráadásul már azt is bebizonyították, hogy az Alzheimer-kór esetében is hatásos megoldás lehet.

Erősíthető a multitasking

Manapság lassan nincs ember, aki ne csinálna több dolgot egyszerre. Ebben a korban számtalan esetben találkozunk azzal, hogy kénytelenek vagyunk multitaskingolni, ha egyről a kettőre akarunk jutni. A megosztott figyelem azonban nem mindenkinél megvalósítható, hiszen vannak olyanok, akik nem, vagy csak sokkal lassabban képesek erre. Általában nem egy nagyobb és monoton munka az, ami kimeríti az embert, hanem a több figyelmet igénylő apróságok. Az agyunkra azonban nincs túl jó hatással, főleg ha az nem túl edzett. A nyelvekkel azonban mindez javítható és erősíthető, nem is kis mértékben. Ha például tudsz angolul, akkor az fejlesztheti az agyad azon részét, ami a feladatok közötti hirtelen és gyors váltásáért felel. Sokkal lassabban fáradsz majd el a nap végére, talán még energiád is marad sportolni egyet.

Összegezve

Amennyiben tehát úgy döntesz, hogy végre belevágsz egy új nyelv elsajátításba, keresd fel a behappynyelviskola.hu csapatát, akik készséggel állnak rendelkezésedre az angolban való elmélyedésben.

Metaleírás: Az idegen nyelv ismerete minden esetben jól jöhet, ráadásul számos pozitív hatása van, amivel fejlesztheted az agyad és a koncentrációs képességeidet.

(X)





Ezeket olvastad már?
99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás