A járvány megmutatta, hogy a rugalmas munkaidő és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak a magyar munkavállalók számára.

A munkavállalók ahhoz, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön és elkötelezettek legyenek a munkáltató iránt, elvárják, hogy rendszeres legyen a kommunikáció a főnökkel, hogy jó legyen a személyes kapcsolatuk a kollégákkal, és hogy rugalmas legyen a munkaidő – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen változásokat hozhat a koronavírus-járvány a munka világában.

Fotó: Shutterstock

A tavalyi év sok változást hozott. Felértékelődött a kommunikáció szerepe: a munkavállalók a változatos kommunikációs lehetőségeket – az online megoldásoktól a munkatársakkal való telefonálásig – , a kommunikáció gyakoriságát tartják a legfontosabbnak, csakúgy mint azt, hogy a főnökeik is folyamatosan tartsák velük a kapcsolatot és erősítsék meg őket abban, jól végzik a munkájukat. Abban mindenki egyetért, hogy nem csupán a közvetlen felettes, de a felsővezetés kommunikációja is meghatározó ebben a helyzetben.

„2020 tapasztalatai arra világítottak rá, hogy kiemelten fontos, hogy rendszeresen kommunikáljunk a kollégákkal. Ilyenek lehetnek a napi 15 perces online kávészünetek a home office-ban dolgozók számára, és az is hasznos, ha néhány hetente a teljes vezetőséggel is lehetőség nyílik a kommunikációra„ – mondta Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója.

A felmérésből az is kiderült, hogy a munkahely megválasztásánál fontos szempont lesz a jövőben, hogy rugalmas-e a munkaidő és hogy van-e beleszólása a munkavállalónak abba, hogy hol végzi a munkáját – akár otthon is, vagy egy közösségi irodában, közelebb a lakásához, és akár többször is egy héten. Versenyelőnyhöz fognak jutni azok a cégek, amelyek ezt figyelembe veszik.